Autonieuws

Is dit de nieuwe Volvo S90?

Auw! Wordt met deze beelden het best bewaarde geheim van Göteborg onthuld? Waarschijnlijk wel, want dit schaalmodel lijkt namelijk de vormgeving van de nieuwe Volvo S90 te bevatten.

Volvo had haar nieuwe vlaggenschip liever nog een tijdje onder de pet gehouden, maar daar heeft het internet lak aan. Dit schaalmodel dat opduikt op een Chinese website toont de S90 in vol ornaat. Slechts naar de details en het interieur blijft het voorlopig gissen.

XC90
Dat de nieuwe S90 wat betreft de styling een doorontwikkeling van de huidige designtaal is zal niemand verbazen. We zien vooral veel stijlelementen van de in 2013 onthulde Concept Coupé terug in het ontwerp. Bijvoorbeeld in de lang doorgetrokken achterlichtunits. Wat betreft de techniek zal de nieuwe S90 gebaseerd zijn op de huidige XC90, waaraan het model ook zijn motorpalet ontleent. Vermoedelijk zal ook de plug-in hybride, de T8-uitvoering, de oversteek naar de Zweedse sedan maken.

2016
Wanneer de nieuwe S90 precies het levenslicht ziet blijft voorlopig onbekend. Een publieksdebuut tijdens de IAA over twee weken kunnen we echter doorstrepen. Dit aangezien Volvo deze beurs links laat liggen. En met een marktintroductie in 2016 hoeven de Zweden zich ook niet te haasten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.