Autonieuws

'Alfa Romeo Giulia Q doet Ring in verpletterende 7:43'

Dat deze kop tussen haakjes staat is niet voor niets. De tijd die de nieuwe Alfa Romeo Giulia zou hebben geklokt levert namelijk meer vragen dan antwoorden op.

De Italianen zijn niet vies van een beetje provoceren. En wij ook niet. En daarom vestigen we graag de aandacht op de vermeende tijd die de nieuwe Alfa Giulia Q heeft geklokt tijdens een snelle ronde over de Nürburgring. Veel automerken en niet minder autofanaten meten daar immers het daadwerkelijke kunnen van een auto af.
“Wanneer heeft de Giulia deze tijd verreden?”

Verpulverend
7 minuten en 43 seconden dus. Slechts zo lang heeft de pasgeboren Italiaan kennelijk nodig om de Groene Hel te doorkruisen. Althans als we de Italiaanse media her en der moeten geloven (of de rest heeft het overgenomen van één bron). Wie die oorspronkelijke bron dan zou zijn, dat weet niemand. Alfa zelf mogelijk ook niet. Het merk laat zich er in elk geval niet over uit. En dat is nu juist wat we graag zouden willen…

Want wanneer heeft de Giulia deze tijd dan verreden? Nog voordat er een snelheidslimiet en er een verbod op ronderecords op de Ring van kracht was? Zo ja, dan moet dat wel haast met een voorserie-exemplaar zijn gedaan, wat des te knapper is. Tien seconden van de M3's tijd afschaven is namelijk welhaast beschamend voor BMW. Maar ook Lamborghini (Gallardo Superleggera), Porsche (911 GT2) en Radical (SR3). En zo nog heel uitgebreid clubje bobo-sportauto's meer. Oftewel, 7:43 minuten is verpulverend. Surrealistisch. Maar vooralsnog bovenal de grote vraag: Hoe?!

Gerelateerde artikelen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.