Autonieuws

Bentley Bentayga lekt uit als schaalmodel

Drieënhalf jaar na de EXP 9 F Concept gaat Bentley het doek trekken van het productiemodel, de Bentayga, haar eerste SUV. Dat had een verrassing moeten blijven tot aan de IAA Frankfurt, maar de merchandise is 'm voor.

We hebben het vaker gezien: een nog officieel te onthullen nieuwkomer die uitlekt via diens miniatuurversie. Het overkomt de Bentayga nu, al heeft Bentley het geluk dat de foto's allesbehalve scherp zijn waardoor niet alle details perfect zichtbaar worden prijsgegeven.

Waar is de beloofde verandering?
Dat Bentley met de EXP 9 F nogal een flater sloeg, is reeds wijd en zijd bekend. De Britten werden terug naar de tekentafel gedwongen omdat de reacties van het publiek op het (bonkige) design van het studiemodel niet bepaald positief waren. Dit kostte naar verluidt zelfs topdesigner Luc Donckerwolke zijn baan (al zullen we dat nooit zeker krijgen te weten). Afijn, Bentley beloofde beterschap, maar afgaande op dit schaalmodel is daarvan amper wat te merken.

Boeien!
Oké, de joekels van mistlampen (of was het dagrijverlichting?) zoals de EXP 9 F die heeft zijn niet meer. Maar daar is zo'n beetje alles ook mee gezegd. Aan de andere kant, wat willen we verwachten? Een SUV, zeker een Bentley, is nu eenmaal gebonden aan een bepaalde maatvoering en designfilosofie waardoor de ontwerper in kwestie nogal in een keurslijf zit. Ach, en de Bentayga's voornaamste klandizie in het Midden-Oosten en China kan het eigenlijk weinig schelen hoe de looks zijn. Die glimmende 'B' voorop de neus, daar draait het om.

Gerelateerde artikelen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.