Autonieuws

Eerste officiële foto's gefacelifte 911 op straat

Een Amerikaans automagazine heeft naar verluidt te vroeg op de knop gedrukt waardoor de eerste officiële foto's van de vernieuwde Porsche 911 op straat zijn komen te liggen. Dit tezamen met de belangrijkste specificaties.

Onder de motorkap ligt zoals al een tijdje het gerucht ging inderdaad een turbomotor. Of het nu om een Carrera of een Carrera S gaat, bij beide modellen is het slagvolume daarvan 3.0 liter groot. Ondanks dit gekrompen volume maar dankzij die turbo is er toch meer vermogen. Zo levert de Carrera voortaan 370 pk en de vernieuwde Carrera S geniet 420 pk. Een winst van 20 pk in beide gevallen. Meer trekkracht is er ook en bijkomend voordeel is dat het maximum daarvan bij een lager toerental voor handen is.
Hierdoor kan de S – in combinatie met de razendsnelle PDK-transmissie – ruim binnen de 4 seconden naar de honderd spurten. Met de optionele manuele 7-bak ben je iets later bij de 100 km/h, al is dat verschil praktisch verwaarloosbaar. De topsnelheid is gestegen naar 305 km/h.

Actieve aerodynamica

Op het visuele vlak is er minder groot nieuws te melden. Daar heeft Porsche zoals altijd enkel een en ander verfijnd. De bumpers en de lichtunits bijvoorbeeld. Ook de LED-dagrijverlichting is aangepast. Kenners zullen wellicht al hebben opgemerkt dat de zwarte lamellen in de motorkap nu over de lengte zijn gesitueerd in plaats van over dwars en dat de achterbumper aan weerszijden nu voorzien is van (koel)gaten, tezamen met meer gecentreerde uitlaatpijpen.
Vooraan is de actieve aerodynamica nieuw. Actief als in kleppen in de luchtinlaten van de voorbumper die boven de 15 km/h automatisch sluiten om een lagere luchtweerstand te genereren.

Bron: Vierenzestig & Automobilemag.com

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.