Autonieuws

Zo komt de nieuwe Audi Q5 er uit te zien

Menigeen zou de nieuwe Audi Q5 graag volgende maand op de IAA in Frankfurt willen verwelkomen. Maar helaas, het duurt nog minstens een klein jaar dat Audi de opgefriste BMW X3 en kersverse Mercedes GLC moet pareren met de eerste generatie.

De jaren beginnen nu echt te tellen voor de eerste generatie van de Q5. En wat wil je met geboortejaar 2008, terwijl de concurrentie significant is toegenomen of al wel heeft vernieuwd. We noemen zoal een Lexus NX en Mercedes-Benz GLC. Maar ook een gefacelifte X3 waarvan BMW onlangs de productie moest verhogen om naar eigen zeggen de vraag aan te kunnen.
Het voordeel van iets later lanceren dan de rest is dat Audi leer kan trekken uit de gemaakte fouten door de concurrentie of waarin de markt verbetering ziet. Op die manier kan de nieuwe Q5 een streepje voor genereren.
“Het voordeel van iets later lanceren dan de rest is dat Audi leer kan trekken uit de gemaakte fouten door de concurrentie...”

Kleine Q7
Dat 2015 nog niet het jaar is van de nieuwe Q5 heeft natuurlijk ook te maken met de zopas gelanceerde Q7. Bij twee uit de kluiten gewassen Q's op hetzelfde moment moet de aandacht verdeeld worden en dat wil Audi liever niet. Bovendien kan feedback op het Q-vlaggenschip ook weer gebruikt worden ten gunste van de nieuwe Q5. Eén en al voordelen dus om nog een jaar te wachten met lanceren.

'Beter' dan Q7
En dat zou wel eens kunnen betekenen dat die laatste straks nog een stukje verfijnder is dan zijn grote, duurdere broer. Verder zullen grote verassingen uitblijven. Want je kunt er natuurlijk geld op inzetten dat de nieuwe Q5 voor eigenlijk niets meer en minder is dan een compacte Q7, met dat verschil dat die laatste waarschijnlijk nimmer geleverd zal worden als RS.

Voor meer informatie over de nieuwe Audi Q5 verwijzen we je graag naar eerdere artikelen.

Gerelateerde artikelen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.