Autonieuws

Chinese Land Wind nu echt een namaak-Evoque

Heel de wereld ziet dat de Land Wind X7 een regelrechte kopie is van de Range Rover Evoque, behalve China. En daar heb je je als legitieme automerk naar te schikken wil je op die markt actief blijven. Dat doet Land Rover dan ook. Zelfs nu Land Wind is gestart met de verkoop van after market-accessoires zodat de X7 helemaal niet meer van een Evoque te onderscheiden is.

In China negeren ze zo'n beetje alles wat er buiten haar landgrenzen is bedacht en gemaakt. Respect voor intellectueel eigendom heeft de industrie daar niet. Echter met de term 'Ne bis in idem' zijn ze kennelijk maar wat bekend. Kort nadat een lokale rechter heeft geoordeeld dat de Land Wind X7 'helemaal niet lijkt op de Range Rover Evoque', prijst de Chinese namaak-fabrikant doodleuk een aantal after market-accessoires aan om de X7 nog meer (dan het al deed) op een Evoque te laten lijken. Iets met twee keer terechtstaan voor hetzelfde vergrijp wordt toch onmiddellijk verworpen…
“Zo gaat dat in China. Het is te bizar voor woorden.”

Schaamteloos
De Evoque-grille die voortaan wordt aangeboden is gewoon via de officiële dealer verkrijgbaar. Compleet met Land Rover-embleem en het 'Evoque'-woordmerk en al. De LAND WIND-belettering op de motorkap laat zich immers makkelijk vervangen. En de Evoque-badges kan je zelfs in verschillende kleuren krijgen.

Land Rover zal ongetwijfeld nog maar eens onderzoeken of het stappen kan ondernemen tegen de Chinese fabrikant. En het zal wellicht wederom bot vangen. Zo gaat dat immers in China. Het is te bizar voor woorden.

Gerelateerde artikelen

Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque

Autonieuws
Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque
> Artikel lezen

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

Autonieuws
> Artikel lezen

Zegt de ene Evoque tegen de andere…

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover stoomt 2de generatie Range Rover Evoque klaar

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover Evoque met 20% geprijsd

Autonieuws
Range Rover Evoque met 20% geprijsd
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.