Autonieuws

Suzuki iK-2 mondt uit in terugkeer Baleno

De Suzuki Baleno keert terug! De auto die deze oude bekende naam krijgt opgespeld komt dan weer niet als uit de lucht vallen, want die was namelijk al afgelopen maart in Genève geland. Toen als iK-2 Concept.

Tussen 1995 en 2002 had Suzuki ook al de Baleno in de showrooms staan. Als hatchback, sedan en stationwagen en allen opererend in het B-segment. De nieuwe Baleno daarentegen wil het opnemen tegen de Golf en consorten. Een niveautje hoger dus. We schrijven bewust 'tje' omdat de maatvoering van de Baleno naar verwachting niet afwijkt van de iK-2. En die meet 4.023 millimeter in de lengte, is 1.920 millimeter breed en 1.450 millimeter hoog. Op de breedte na zijn dat maten die overeenkomen met dat van de Polo.
Het kaliber Golf is al gauw 20 centimeter langer, maar de Baleno zou met de eerdergenoemde breedtemaat daarentegen zowat alle C-segmenters overtreffen. Kortom, de Baleno bevat uitzonderlijke proporties en lijkt zich tussen het B- en C-segment in te wurmen. Ook de wielbasis geeft daar blijk van. Die is met 2.520 millimeter (afgaande op de iK-2) langer dan de ter voorbeeld gestelde Polo maar korter dan de Golf.

Boosterjet
Suzuki brengt nog geen officieel verslag uit over het motorpalet, maar naar verluidt bestaat die in elk geval uit de 1.0 liter Boosterjet. Booster als in turbo-aangedreven en een vermogen dat volgens Suzuki vergelijkbaar is met een 1.7 liter viercilinder. Een 'mild-hybride' zit ook in het vat, waarbij een 1.2-motor wordt gecombineerd met een batterij dat remenergie opslaat en kan later kan inzetten voor elektronische componenten zoals de airco. Meer info volgt op de IAA Frankfurt, medio september.

Gerelateerde artikelen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.