Autonieuws

Nieuwe instapdiesel voor Audi Q7

Op 't moment dat het gonst van de geruchten omtrent een monster-diesel voor de Q7, presenteert Audi juist een nieuwe TDI aan de onderkant van diens motorgamma. De levering van deze 3.0 TDI Ultra start in september.

Het 'Ultra'-label plakt Audi enkel op haar zuinigste en schoonste TDI's. En dat wil niet zeggen dat deze diesels qua vermogen onderbemeten zijn. Zo levert de gepresenteerde Q7 3.0 TDI Ultra alsnog een adequate 218 pk en een riant koppel van 500 Nm (dat tussen 1.500 en 3.000 tpm volledig beschkbaar is). En daarmee valt de Duitse kolos in 7,1 seconden naar de 100 km/h te sleuren, om zich bij een top van 216 km/h gewonnen te geven.

Verbruikcijfers
Wie bekend is met de specificaties van de non-Ultra-uitvoering van de Q7 3.0 TDI weet dat deze nieuwe basisdiesel ten opzichte van dat model met 41 pk en 100 Nm geknepen is en het 0,8 seconden langer duurt om naar honderd te snellen. Snelheidsduivels kunnen zich daar misschien druk over maken, maar pompstationhaters zullen er blij mee zijn. Wat zoals dat vaak gaat bij een lagere vermogens is de Q7 Ultra een stuk zuiniger. Audi geeft een gemiddelde op van 5,5 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 144 g/km. Dat is een flinke slok per 100 kilometer minder dan de gewone 3.0 TDI.

Prijs Audi Q7 Ultra
De lagere uitstoot heeft een positieve uitwerking op de prijsstelling. Waar de 272 pk sterke TDI op een kleine 82 mille is geprijsd, daar mag de Ultra-versie voor € 74.990,- de showroom verlaten. Per november 2015 zal de levering starten, bestellen kan vanaf heden.

Gerelateerde artikelen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.