Autonieuws

Eenmalige lancering: Ford Mustang Apollo Edition

De nieuwe Ford Mustang zou wel eens in de boeken kunnen gaan als de auto met de meeste speciale uitvoeringen binnen een jaar na z'n lancering. Dit is de zoveelste: de Mustang Apollo Edition, een one-off om de successen van de Apollo-ruimtemissies te eren.

De keuze aan speciale uitvoeringen van de nieuwe Mustang is nu al reuze, maar deze Apollo Edition is wellicht de versie die je moet hebben. Er is er namelijk maar eentje in de wereld van en dat blijft zo. En zoals dat vaak gaat met one-offs, wordt de 'ie – voor het hoogste bedrag – geveild. Dat gebeurt niet toevallig tijdens de EAA AirVenture Oshkosh, een jaarlijkse event voor lucht- en ruimtevaartfanaten.

No problems
Het Apollo-programma in de jaren '60 van de vorige eeuw verliep zoals welbekend niet altijd even vlekkeloos. Maar in het geval van deze Mustang is er geen vuiltje aan de lucht. Want wat te denken van een opgevoerde 5.0 liter V8 tot maar liefst 635 pk en 731 Nm. Jazeker, dat is niet eens zoveel minder dan de imponerende GT500!
Ook de Apollo Edition maakt gebruik van een supercharger om tot dit hoge vermogen te komen, tezamen met een aangepast uitlaatsysteem en geoptimaliseerd motormanagement.
Voor de looks is de unieke Mustang – hoe kan het ook anders – gehuld in de typische kleurenthema van NASA. En natuurlijk ontbreken tal van 'vleugeltjes' niet om zo makkelijk mogelijk door delucht te kunnen klieven.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.