Autonieuws

Baby's mogen bij Volvo direct voorin zitten

Het idee van een autostoeltje voor kinderen stamt al uit de jaren '40 van de vorige eeuw. Maar het was Volvo die er 20 jaar later pas echt werk van maakte. In die zin lag het voor de hand dat de Zweden ook verantwoordelijk zijn voor een revolutie op het gebied van veilig en aangenaam vervoeren van kleine kinderen. Maak kennis met Volvo's Excellence Child Seat Concept.

De samenwerking tussen Isofix, een MaxiCosi en de FamilyFix is voor ontelbare papa's en mama's een fantastische uitvinding om hun kroost snel en veilig in de auto mee te nemen. De werking is immers 'plug & play'. Maar er kleeft ook een nadeel aan, voor zowel ouder als bébé. Die eerste heeft, als bestuurder of naaste passagier, namelijk beperkt zicht op wat er zich op de achterbank afspeelt, en de kleine spruit achterin heeft zo'n beetje het saaiste uitzicht wat je maar bedenken kunt. Niet iedereen rijdt immers een Citroën DS5.

Twee vliegen in een klap
Veel kinderen, hoe klein ook, willen het liefst voorin zitten. Want dat is stoer, nietwaar? Met de Excellence Child Seat vangt Volvo dan ook twee vliegen in één klap. Door de normaal gesproken zitposities van de voorste passagier en baby gewoon om te draaien heeft mama (in het voorbeeld van Volvo) perfect zicht op haar benjamin, en kan de kleine op zijn of haar beurt zowel lekker op 'de grote mensen plaats' zitten als veel beter om zich heen kijken. De kleine insnoeren gaat overigens ook erg makkelijk, omdat het zitje een kwartslag is te draaien.

Lounge Console Concept
Dat elk voordeel ook z'n nadeel heeft, daar ontkomt ook Volvo's Excellence Child Seat Concept niet aan. Want als de kleine tijdelijk bij de oppas is ondergebracht om elders saampjes wat quality time door te brengen, dan zal de autorit het minst gezellige moment zijn. Hoewel, met tevens de Volvo Lounge Console aan boord geldt dat vooral voor de bestuurder.

Gerelateerde artikelen

Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip

Overige
Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip
> Artikel lezen

Volvo XC90 T8 Twin Engine met 7% bijtelling!

Autonieuws
Volvo XC90 T8 Twin Engine met 7% bijtelling!
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

In aantocht: Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90

Tuning & styling
Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.