Autonieuws

BMW toont ook hybride 2-serie Active Tourer

BMW pakt flink uit tijdens de Innovation Days op het terrein van haar testcentrum Autodrome de Miramas in Zuid-Frankrijk. Naast een i8 en 5-serie GT op waterstof is daar ook de 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid voorgesteld.

MPV's met hybride-aandrijving zijn niet nieuw. De Toyota Prius Wagon is er zoal eentje. Maar MPV's die je ook aan de stekker kunt leggen om de accu's op te laden, die zijn er nog niet. Ook de 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid is nog niet rijp voor serieproductie, maar dat is slechts een kwestie van tijd. BMW is voornemens de zogeheten eDrive-technologie van de i8 en i3 ook bij andere modellen toe te passen en op de markt te brengen.

Groene 4x4
Het prototype van de BMW 2-serie Active Tourer Plug-in Hybrid die in Miramas is gepresenteerd heeft een driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor onder de kap. Die drijft de voorwielen aan. Een elektromotor doet dienst als aanjager van de achterwielen en zo is sprake van een vierwielaangedreven MPV. Vergelijkbaar met de BMW i8 dus, maar dan omgedraaid.

Cijfertjes
Geheel elektrisch rijden kan de auto over een afstand van maximaal 38 kilometer. Accelereren naar 100 km/h gaat 'ie op z'n snelst in 6,4 seconden en rijd je rustig dan is volgens de NEDC-cyclus een gemiddeld verbruik van 2,0 l/100 km te halen bij een gemiddelde uitstoot van 50 g/km. Klinken deze cijfertjes je als muziek in de oren, maar heb je niets op met de 2-serie Active Tourer? Wacht dan tot de 3-serie met deze hybride-technologie verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Nieuwe motoren en xDrive voor BMW 2-serie Active Tourer

Autonieuws
Nieuwe motoren 2-serie
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.