Autonieuws

Preview van Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet

Mercedes-Benz is nog altijd druk in de weer met prototypes, dus pin ons er alsjeblieft niet op vast, maar het moet toch wel heel raar lopen wil de C-klasse Cabriolet niet nog deze zomer in de showrooms staan. Wij lopen in elk geval al eventjes vooruit op de zaken.

Cabrio's zullen wel nooit auto's van de grote getallen worden en toch hecht Mercedes-Benz zeer veel waarde aan een omvangrijk modellenprogramma waarbij het dak neergestreken kan worden voor maximale zonuren. Sterker, met het in verwachting zijn van liefst drie nieuwe cabrio's heeft Das Haus, voor zover bekend, nog nooit zo veel cabriovarianten gevoerd. Tel even mee: de SLK, E-klasse Cabriolet, SL, C-klasse Cabriolet, S-klasse Cabriolet en AMG GT Roadster. Zes stuks, waarvan de laatste drie nog gepresenteerd moeten worden en de derde loot aan de C-klasse-stam de spits zal afbijten.

Soft- of toch hardtop?
Met de C-klasse Sedan en Estate nog als kersverse modellen en de rondstruinende prototypes is de C-klasse Cabriolet zowel visueel als technisch natuurlijk geen heel grote verrassing meer. Alhoewel, over het belangrijkste detail bij een cabrio, de kap, bestaat nog altijd veel twijfel. Het is immers nog altijd niet 100% zeker of de C-Cabrio een stoffen kap krijgt of een inklapbare hardtop. We gaan uit van die eerste, en wel omdat het gevoelsmatig beter bij de elegantie van het merk Mercedes past.

Nachtmerries om prijskaartje?
Tot noch toe weet Mercedes ons dus nog best in spanning te houden. Ook omtrent de te verwachten vraagprijs. De C-Cabrio belooft namelijk goedkoper in aanschaf te worden dan de SLK, momenteel de voordeligste Benz-cabrio. Dat betekent dat de prijzen onder de 48 mille moeten liggen. Dat moet lukken (aangezien de C-klasse Limousine er vanaf 38 mille is). Echter veel moeilijker zal het zijn voor Mercedes om haar boekhouders tevreden te stellen met een prijskaartje dat in de buurt ligt van de cabrioversies van de BMW 2-serie en Audi A3, die elk voor 37 mille te rijden zijn. Het is namelijk zo dat Mercedes de C-Cabrio met die twee wil laten concurreren. Oftewel, Mercedes moet de (kostbare) cabrioconstructie van de C-Cabrio bijna gratis weggeven wil het hierin slagen. En of het daarin slaagt...

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet: sjiek flaneren

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Cabriolet levebraar vanaf 50 mille

Autonieuws
Prijzen Mercedes C-klasse Cabriolet: vanaf 50 mille
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Nazomeren met Mercedes-AMG C 63 Cabrio

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.