Autonieuws

Maserati Levante onthuld via patentlekkage

De Kubang Concept uit 2011 ís de Levante, Maserati's eerste SUV. Dat mag wel duidelijk zijn nu de patenttekeningen ervan op straat zijn komen te liggen.

Het was Maserati's bedoeling de Levante nog tot zeker het einde van dit jaar geheim te houden, maar daar kan het nu naar fluiten. Anderzijds, echt een verrassing was de SUV al niet meer aangezien toen de Italianen lieten doorschemeren dat de Kubang model zou staan voor de Levante. Echter, je weet het nooit met dit soort prototypes.

Flinke knaap
Specificaties rond de gelekte octrooien ontbreken helaas, dus het is nog even wachten op interessante zaken als de uiteindelijke buitenmaten. Maar afgaande op deze tekeningen belooft de Levante echt een kolos van een SUV te zijn, gezien ook de stevige proporties. Met name de heupen zijn fiks aangezet. Van voren is de Levante, door de typische lamellen-grille, vooral heel herkenbaar als Maserati.

Krachtige motoren
Een grote auto als de Levante vraagt om krachtige motoren en die gaat Maserati dan ook beschikbaar stellen. Voor minder dan een zescilinder doet Maserati het niet, en uiteraard bevat het palet ook een dikke achtcilinder. Alle geleverde motoren zijn bekend uit de Ghibli en Quattroporte, waaronder ook de dieselvariant, die meteen de instapper zal vormen. Het is natuurlijk nog wachten op de prijzen, maar naar verluidt zullen die starten bij zo'n 90 mille.

Gerelateerde artikelen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.