Autonieuws

LED matrix-verlichting voor nieuwe Opel Astra

Met de nieuwste lichttechniek van Opel hoef je nergens meer over na te denken. Door het nieuwe IntelliLux-systeem rijd je automatisch met grootlicht, zonder er anderen mee te verblinden. En dat allemaal dankzij slimme matrix-technologie.

Na jaren van ontwikkeling is Opel's nieuwe IntelliLux LED matrix-verlichting klaar voor productie. De nieuwe Opel Astra, die in september op de IAA wordt onthuld, is de eerste die ermee wordt uitgerust en daarmee is 'ie de eerste auto met deze geavanceerde lichttechniek in z'n segment.

Camera
IntelliLux maakt per koplamp gebruik van acht LED's met een zeer hoge lichtintensiteit die volgens Opel vergelijkbaar is met daglicht. Buiten de bebouwde kom worden deze volledig ingezet en met behulp van Opel Eye, een camera, wordt de lichtbundel nauwkeurig aangepast aan de verkeerssituatie, zodat medeweggebruikers niet worden verblind.

Zonder navigatie
IntelliLux is een vervolg op het AFL-systeem, dat in samenwerking met Opel Eye de verlichting aanpast aan verschillende weg- en weercondities. Het nieuwe systeem herkent door middel van die camera de bebouwde kom en snelwegen. Dat betekent dat het systeem makkelijker te integreren is en ook leverbaar is in auto's zonder ingebouwde navigatie, en dat is volgens Opel voor het eerst.


Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Audi maakt stap naar Matrix laserverlichting

Autonieuws
Audi maakt stap naar Matrix laserverlichting
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.