Autonieuws

Peugeot trekt doek van spectaculaire GT6-racer

Nog snel eventjes voor morgen die andere potentieel populaire racegame Project CARS gelanceerd wordt heeft Peugeot het doek getrokken van haar virtuele racer voor Gran Turismo 6.

De kans dat de meeste automerken ook een virtuele racer voor Project CARS creëren is zeer gering aangezien dat racespel meer wegheeft van een simulatie- dan een arcadegame als Gran Turismo 6. In een dergelijk racespel is er geen plek voor extravagante bolides met niet zelden belachelijke prestaties. Houd je daar juist heel erg van dan zit je met Gran Turismo en ook deze Peugeot Vision helemaal goed.

Laag en hitsig
De volmondig voor de hand liggend geheten Peugeot Vision Gran Turismo Concept sluit zich aan bij het inmiddels lange rijtje aan virtuele racers die exclusief voor GT6 zijn te downloaden. Maar het betreft zeker niet de minste. Peugeot's bolide is breed en laag maar biedt desondanks voldoende plek voor torenhoge prestaties.
Want wat te denken van een vermogen van liefst 875 pk, afkomstig van een zwaar opgevoerde 3.2 liter V6-turbo. Bovendien weegt de gelikte Fransoos – die overigens prima in het rijtje van echte conceptcars van Peugeots past – nog geen 900 kilogram, waardoor de prestatiemeter nog een extra zwieper meekrijgt. Een pk/gewichtsverhouding van 1 op 1 staat immers garant voor heel veel snelheid. Dat blijkt ook wel als we de acceleratietijd van de Peugeot Vision erbij halen. Van 0 naar 100 km/h zou slechts 1,73 seconden duren. Dat is zintuigenverpletterend. Maar gelukkig rijd je er alleen virtuele schade mee als het niet meer te bolwerken valt.

Gerelateerde artikelen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.