Autonieuws

Over een andere boeg: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Veel van Qoros' ambitie het te gaan maken in Europa hebben we nog niet gemerkt, maar in thuisland China timmert het jonge automerk lekker aan de weg. Haar nieuwste creatie om de lokale autokoper te lokken is deze 2 SUV PHEV. Vooralsnog een concept, maar toch.

De reeds verkrijgbare modellen van Qoros' laten zich vooral typeren door een sober lijnenspel dat is geënt op de Europese autosmaak. Inspiratie daarvoor was overduidelijk van Volkswagen afkomstig en staat in schril contrast met de andere creaties die het grote Aziatische land voortbrengt. Met deze nieuwe SUV 2 Concept gooit Qoros het daarentegen over een heel andere boeg. De nogal zouteloze uitstraling van bijvoorbeeld de 3 City SUV en 3 Hatchback is niet meer, en het behoeft geen betoog dat het merk zich met de 2 SUV van haar beste Chinese kant laat zien. Of had je de visuele verwijzingen naar het Chinese Jaar van de Geit en de traditioneel Chinees gekleurde accenten nog niet opgemerkt?

Keizerlijk gekleurd
Niet? We nemen het je niet kwalijk, want je moet behoorlijk thuis zijn in de Chinese geschiedenisleer wil je de groenblauwe Misty Cyan-koetskleur herkennen van het Ru Kiln-porcelein uit de Song Dynasty, een keizerrijk dat regeerde van de 9de tot de 13de eeuw na Christus. Ook het rode 'Cinnabar Red' is een verwijzing naar de Chinese cultuur, namelijk de dieprode inkt die eeuwenlang in Chinese schilderijen is gebruikt.

Hybride
De 4,18 meter lange SUV 2 PHEV is, zoals de naam al aangeeft, een hybride die je aan het stopcontact kan opladen. Op de achteras zitten twee elektromotoren, terwijl de voorwielen hun vermogen krijgen van een kleine benzinemotor met turbo. Dat klinkt dan weer behoorlijk Europees, al hebben de Chinezen dit soort alternatieve aandrijflijnen reeds ook ontdekt en omarmd.

Gerelateerde artikelen

Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor

Autonieuws
Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor
> Artikel lezen

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

Autonieuws
Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen
> Artikel lezen

Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT

Autonieuws
Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.