Autonieuws

Dit is de nieuwe Nissan Micra C+C

Vorige week al lieten wij u de eerste afbeeldingen zien van de Nissan Micra C+C. Dit is ‘em dan definitief! Hij wordt gekenmerkt door een glazen dak en behoorlijk wat interieurruimte.

Dat wij vorige week al foto’s konden laten zien van de nieuwe Micra C+C had er alles mee te maken dat de Nederlandse importeur alvast wat foto’s op de website had geplaatst. Vandaag presenteert Nissan de auto officieel en dit zijn dan ook de eerste echte foto’s. Dat er niet gek veel veranderd is met de conceptcar die in Parijs (september 2002) werd gepresenteerd is snel duidelijk.
 
Glazen dak
Geheel in lijn met de heersende trend is de Micra C+C uitgerust met een elektrisch opklapbaar stalen dak. Het grootste verschil maakt Nissan met de glazen elementen. Net als bij de Renault Mégane CC is ook het dak van de Micra C+C voor het grootste gedeelte van glas. Hierdoor heb je niet alleen met de kap open, maar ook gesloten een gevoel van vrijheid. Nissan noemt die dakconstructie C-view en het is ontwikkeld door Karmann. Karmann is specialist op het gebied van cabriotechniek en verzorgd dan ook de productie van het dak. Met een druk op de knop opent of sluit het dak volledige automatisch.
 
Veel bergruimte
Om plaats te bieden aan vier inzittenden moest er het nodige verbouwd worden aan de Micra hatchback. De C+C deelt namelijk het onderstel en het grootste deel van de techniek met zijn gesloten broer. Maar liefst 9 cm werd er aan de achterkant toegevoegd. Deze ruimte komt geheel ten goede aan de passagiers en de kofferruimte. Met een inhoud van 221 liter (dak opgeklapt) en 426 liter (dak gesloten) is de kofferruimte van de Micra een uitblinker. Volgens Nissan moeten vier personen ruim plaats kunnen vinden in de Micra C+C maar dat betwijfelen wij. Dat er plaats is moge duidelijk zijn, maar ruim?
 
Twee benzinemotoren
Aan het einde van het jaar (december) zal de nieuwe Micra bij de dealers staan. De auto zal leverbaar worden met een 1.4 (88 pk) en een 1.6 (110 pk).

Gerelateerde artikelen

Nissan Micra C+C: ´Tweeëntwintig seconden´

Autotests
Nissan Micra C+C: ´Tweeëntwintig seconden´
> Artikel lezen

Coupé+Cabriolet op basis van de Micra in productie

Autonieuws
Coupé+Cabriolet op basis van de Micra in productie
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Cobra leeft zich uit op de Micra C+C

Tuning & styling
Cobra leeft zich uit op de Micra C+C
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.