Autonieuws

Hyundai toont stoere Enduro op thuisshow

Niet alleen de New York Auto Show is momenteel gaande, enkele duizenden kilometers verder, in Seoul, vindt er ook een alsmaar belangrijkere autotentoonstelling plaats. En daar heeft Hyundai het doek getrokken van de Enduro, een tweedeurs SUV met rallycross-intenties.

Qua concept heeft de Hyundai Enduro behoorlijk wat raakvlakken met de Allroad Concept van Audi die ruim een jaar geleden werd gepresenteerd. Ook dat is een hoog op de poten geplaatste SUV met coupé-trekjes. Echter de Duitser zit, ondanks z'n looks, niet zo nodig te wachten op een leven buiten de gebaande paden. De Enduro daarentegen wil niets liever, als we Hyundai moeten geloven. De Zuid-Koreanen beschouwen hun conceptcar als een ideale basis voor een rallywagen – wat natuurlijk aanknoopt bij het WTCC-programma van het merk.

Handige foefjes
Dat mensen dromen van avontuur, weet ook Hyundai. De Enduro wil ze op hun wenken bedienen. En daarbij is zelfs aan praktisch gemak gedacht. De vierzitter heeft namelijk uitklapbare treden in de flanken verstopt zitten. Handig voor als je een dakdrager wilt monteren. Ook aan de binnenzijde zijn er praktische details. Schuiven in de kofferruimte bijvoorbeeld.

Potentie als Veloster-opvolger
De driedeurs Enduro lijkt een flinke knaap te zijn, maar dat valt eigenlijk best mee. Hij is slechts 4,27 meter lang en 1,44 meter hoog. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Koreanen hier al even hun gedachte hebben laten gaan over een opvolger van de Veloster. De motor zou daar in elk geval prima in passen. Dat is een 2.0 liter turbo-benzine, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.