Autonieuws

Saleen S302 zet Shelby GT350R in z'n hemd

Toen Shelby de Mustang GT voorstelde meenden we dat die 700 pk sterke bruut voorlopig wel de krachtigste en snelste Mustang van het moment zou zijn. We zaten verkeerd, want we hadden eventjes niet meer gedacht aan Saleen.

We hadden het kunnen weten, want Saleen heeft een naam hoog te houden voor wat betreft snelle Mustangs. En de S302 Black Label weet dat imago zonder enige moeite te prolongeren. Liefst 730 pk wekt de auto op, bijgestaan door een monsterlijk koppel van 813 Nm. Net als Shelby maakt Saleen dit geweld mogelijk door een knoeperd van een supercharger op de 5.0 liter V8 te schroeven en uiteraard is de ECU, de intercooler alsook het uitlaattraject daarop aangepast.

Strakkere wegligging
Hoe snel de Saleen S302 is, is helaas niet bekend gemaakt. Maar het mag duidelijk zijn dat menig supersportwagen het benauwd zal krijgen in een rechtstreeks duel met deze Amerikaan. Volgens Saleen niet enkel in rechte lijn overigens, want de S302 is tevens niet vies van een potje sturen op een uitdagend bochtentraject. Daartoe zijn onder meer kortere en stijvere sportveren en dempers gemonteerd en is de remmerij opgewaardeerd voor optimale stopkracht. Rollen doet de S302 op 20 inch wielen en de carrosserie is bedeeld met allerlei aerodynamische supplementen om beter door de wind te kunnen klieven.
Hebben? Dan kun je beter naar de VS verhuizen waar de S302 nog geen 75.000 dollar kost. Mocht je de auto op Nederlands kenteken willen rijden, houd dan rekening met minstens het dubbele.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.