Autonieuws

Eerste prijzen Mazda CX-3 bekend

In aanloop naar zijn Nederlandse debuut op de AutoRAI en zijn showroomdebuut in juni maakt Mazda de eerste prijzen van de CX-3 bekend. De compacte crossover van Mazda is leverbaar vanaf € 20.990,-.

Die vanafprijs geldt voor de 100 pk sterke benzineversie met voorwielaandrijving en handgeschakelde zesbak. Wat de 105 pk sterke dieselmotor kost laat Mazda voorlopig nog even in het midden, al maakt het al wel bekend dat deze in aanmerking komt voor 20% bijtelling.

Topuitvoering GT-M
Ondanks de 20% bijtelling voor de diesel verwacht Mazda het meest van de CX-3 SkyActiv-G 120 GT-M, oftewel de 120 pk sterke versie van de 2.0 liter viercilinder in de topuitvoering GT-M. Die kost € 27.490,- en is zeer rijk uitgerust. De GT-M is voorzien van onder meer MRCC (adaptive cruise control), navigatiesysteem, 18 inch lichtmetalen velgen, MZD Connect en Bose geluidsinstallatie. De versie met zestraps automaat is € 2.000,- duurder.

“Ondanks de 20% bijtelling voor de diesel verwacht Mazda het meest van de CX-3 SkyActiv-G 120 GT-M.”

Benieuwd hoe de CX-3 rijdt?

Wij gaan deze week rijden met pre-productiemodellen van de CX-3 en hopen je dan ook antwoord te kunnen geven op de vraag hoe hij rijdt. Of we daar al een indruk van hebben? Jazeker wel, mede dankzij onze test met de nieuwe Mazda2. De overige prijzen verwachten we in aanloop naar de marktintroductie in juni.

Gerelateerde artikelen

Bijgepunte Mazda CX-3 comfortabeler en stiller

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Mazda CX-3: spannende nieuwe crossover

Autonieuws
Mazda CX-3: spannende nieuwe crossover
> Artikel lezen

Mazda presenteert Racing Concepts

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.