Autonieuws

Suzuki iM-4 is voorproefje A-segment crossover

Suzuki heeft zowel voor het segment van de SUV's alsook die van de compacte crossover een voortrekkersrol vervuld. De Vitara is uitgegroeid tot een icoon en de SX4 stond aan de basis van het segment van compacte crossovers. Deze iM-4 moet eenzelfde rol gaan vervullen. In een nieuw segment.

Het A-segment kent nog altijd geen crossover. En daarmee ziet Suzuki haar kans schoon om in dit gat te duiken en wederom een voortrekkersrol te vervullen. Als ze daarmee op tijd zijn tenminste, want een officiële lanceringsdatum is nog niet bekend. En de kans is groot dat Volkswagen ze dan voor is met de Taigun.

Iconische designkenmerken
Of ze nu de eerste zijn of niet, de Japanners kunnen bogen op een aantal decennia ervaring. En daaruit putten ze naar eigen zeggen graag inspiratie voor het design. De letters iM staan voor 'iconic Mini' waarbij het iconische in de naam verwijst naar het retro-design. Het front hebben de Japanse designers afgeleid van de Suzuki Fronte coupe, de omgebogen motorkap komt van onder meer de Vitara en de zwarte dakstijlen verwijzen naar de Swift.

Vierwielaandrijving
Op de conceptversie verwijst de 4 naar de vierwielaandrijving. Of het productiemodel daarmee ook leverbaar zal worden weten we niet, maar als Suzuki dat wel doet dan hebben ze een bijzonder aanbod. De kans is namelijk groot dat geen van de concurrenten dat aan zal gaan bieden. Voor de aandrijving van het studiemodel zorgt een 1.2 liter DualJet benzinemotor die in combinatie met een 'Mild'-hybridesysteem voor lage verbruikscijfers moet zorgen. Welke specificaties dat exact zijn, vermeldt het persbericht niet.
Gerelateerde artikelen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.