Autonieuws

Lexus LF-SA Concept: voorbode kleine crossover

Met de NX deed Lexus al een stapje terug, maar de Japanners willen zich binnen een nog kleiner segment gaan profileren. Deze LF-SA geeft ons een voorproefje van een kleine crossover van Lexus.

Dat Lexus meer volume wil gaan draaien is geen geheim. En waar zit momenteel de groei? Inderdaad, in het segment van (compacte) crossovers. De Japanners geven ons met deze LF-SA Concept in Genève een idee van hoe een kleine crossover van Lexus eruit kan gaan zien. En ook ditmaal gaat het merk daarbij niet behoudend te werk. Zelfs op deze kleine auto is de kenmerkende grille behoorlijk fors uitgevallen en kijkt de concept lekker agressief de wereld in. Naar achteren toe lopen de heupen lekker breed uit en staat hij ondanks zijn compacte maatvoering breed op zijn wielen.

Een eerste vingeroefening
Erg productierijp is de LF-SA niet. Daarvoor is het concept van een driedeurs crossover niet voldoende realistisch. Ook als je kijkt naar de portieren, spiegels, de daklijn en zeker ook het interieur is het duidelijk dat dit voor Lexus een eerste vingeroefening vormt.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.