Autonieuws

'Nieuwe Nissan Micra radicaal anders'

De laatste generaties van de Micra hebben niet dat gebracht wat Nissan ervan had gehoopt. Daarom gaat het roer om. Niet dat Nissan zich terugtrekt uit het B-segment, zoals het dat eerder deed in het C-segment met de Almera, maar door de gedachteknop naar de Juke en Qashqai te draaien.

27 februari 2015 - Nissan heeft twee nieuwe (detail)foto's van de Sway de wereld in gezonden. In Genève wordt deze compleet onthuld, maar nu al ligt er voldoende bewijs, dat mocht deze studie inderdaad een voorbode zijn van de nieuwe Micra, het model een heel andere (design)koers gaat varen.

Hersenkraker
Nissan zette zichzelf volledig terug op de kaart door out of the box te denken met de Qashqai en Juke, en verplicht zichzelf dat opnieuw te doen bij de totstandkoming van de nieuwe Micra. Of de nu geteaste Sway Concept, die in Genève wordt onthuld, daadwerkelijk een voorbode is van de toekomstige Micra, wordt niet bevestigd. Maar Nissan heeft het wel zeer nadrukkelijk over een 'compacte hatchback' in combinatie met 'een van de belangrijkste segmenten op de markt'. Een te maken optelsom die voor zich spreekt.

Leon
Meer informatie is er niet gemeld over de Sway Concept. Maar afgaande op de teaser (en plaatsen we daarbij de getoonde auto in perspectief) dan lijkt de Sway een maatje groter te zijn dan de Micra. Wat ook opvalt is het hoge Seat Leon-gehalte. Niet echt een revolutionair design, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Nissan vriend en vijand verrast. Nog een weekje wachten, want dan opent de Autosalon van Genève de deuren voor de pers en daarna publiek.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.