Autonieuws

Dit moet je weten over de McLaren P1 GTR

Je kunt er niet de openbare weg mee op en dat zou überhaupt pas mogelijk zijn als je in bezit bent van een P1, want dan pas word je in de gelegenheid gesteld om er eentje te kopen. Voor de slordige som van 2,5 miljoen euro. Toch moet je dit weten over de extreme McLaren P1 GTR om 'm pas echt op waarde te schatten.

Een normale, straatlegale McLaren P1 tikt af bij 916 pk. Maat dat was voor de GTR natuurlijk niet genoeg. dat moest nog hoger zijn. En dat is het dan ook. Pas bij 1.000 pk is de koek van de P1 GTR op. Nog altijd uit een 3.8 liter V8 met dubbele turbo in samenwerking met een potige elektromotor.

Meer downforce
Om ervoor te zorgen dat je nog dieper je stoel in wordt gedrukt heeft McLaren de spoorbreedte met 8 centimeter vergroot, een vaste vleugel met DRS-systeem achterop geplant en hebben ze de P1 een voorvleugel gegeven die nog meer lucht naar de bodemplaat zuigt. Al met al goed voor 10 procent meer downforce.

Van binnen
Van binnen zien we vooral koolstofvezel. Alles wat snelheid ook maar een beetje in de weg kan zitten, is overboord gegooid. Het enige luxe-item dat er in zit, is de airconditioning. En die is welkom ook, want, geloof ons, het kan erg heet worden in de cockpit van een hardcore sportwagen waarbij de krachtcentrale stoom in je nek stoomt loopt af te blazen. Maar goed, in een racewagen gaat het nou eenmaal niet om comfort.

F1-stuur
Het racestuur is gebaseerd op dat van de McLaren F1-wagen uit 2008, waarmee het team kampioen werd. Verder is, om het zo veilig mogelijk te houden, er voor DTM-achtige stoelen en een zespuntsharnas gekozen. Deze worden bij je bestelling op maat gemaakt en vast op de vloer van de GTR geschroefd, zodat je zitpositie altijd ideaal is.

P1 Driver Programme
De P1 GTR kost een lieve duit, maar dan heb je dus ook wat. En dat is inclusief een lidmaatschap van het P1 Driver Programme inbegrepen, wat inhoudt dat je mee mag racen in een speciaal opgerichte klasse, een jaar lang een race team tot je beschikking hebt en toegang tot zes trackdays krijgt.

Gerelateerde artikelen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

McLaren P1 LM snelste op de Ring maar ook weer niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Klein, kleiner, kleinst met McLaren P1

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Straatlegale McLaren P1 LM is wat de GTR had moeten zijn

Autonieuws
Straatlegale McLaren P1 LM is wat de GTR had moeten zijn
> Artikel lezen

Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans

Lifestyle & design
Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.