Autonieuws

Voorproefje nieuwe Kia Optima in Genève?

Kia is toe aan een nieuwe Optima en begin volgende maand, tijdens de Autosalon van Genève, geeft het daarvan alvast een voorproefje middels een conceptcar. Althans, daar heeft het schijn van.

Is het al weer zo lang geleden? Het voelt immers niet zo dat de Kia Optima al weer bijna vijf jaar in ons midden is. Wellicht heeft dat met het tijdloze design van de Optima te maken. Anderzijds gaf de vorig jaar doorgevoerde facelift al enigszins te kennen dat het geen jaren meer zal duren voordat er een compleet nieuwe generatie het stokje komt overnemen. Dat moment lijkt nu geleidelijk aan te breken door in Genève een voorproefje van de nieuwe Optima te presenteren. De fabrikant spreekt immers van een 'auto voor het D-segment', de klasse waarin de Optima altijd geopereerd heeft.

GT Concept
Toch heersen er ook twijfels of het wel om de nieuwe Optima gaat. Want bestuderen we de meegestuurde teaserfoto aandachtig, dan heeft het studiemodel – voor zover zichtbaar – en profil verdacht veel weg van de GT Concept, een lel van een vierdeurs coupé die schitterde op de IAA Frankfurt in 2011. Kia heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat het serieuze (productie)plannen heeft met die auto. En hoewel het daar nog niet van is gekomen, zelfs niet na de officieuze aankondiging in september 2013, zou Kia dit in Genève mogelijk nog eventjes aan willen stippen.

Gerelateerde artikelen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Optima T-Hybrid lust geen benzine, maar diesel

Autonieuws
Kia Optima T-Hybrid lust geen benzine, maar diesel
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Kia Optima Hybrid bij de dealer

Autonieuws
Orderboeken vernieuwde Kia Optima geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.