Autonieuws

Infiniti QX30 Concept ziet het licht in Genève

Er komt weer een nieuwe Infiniti aan. Op 3 maart zal in Genève het doek van de QX30 worden getrokken. Het gaat evenwel nog om een concept.

Bijna anderhalf jaar geleden showde Infiniti ons het eerste Q30 Concept en begin maart kunnen we daarvan zijn crossover-broertje verwachten: de QX30. In de aanloop naar zijn onthulling tijdens de Autosalon van Genève heeft Infiniti een eerste teaser-foto vrijgegeven waarop de achterkant van de QX30 Concept is te bewonderen. De overeenkomsten met de Q30 zijn duidelijk: de strakke LED-achterlichten en de achterklep hebben de zelfde vorm en de dubbele uitlaat, hetzij in een iets andere vorm, is op dezelfde manier geïntegreerd.

Zeer belangrijk, zo niet cruciaal
De Infiniti QX30 moet samen met de Q30 de auto worden waarmee Infiniti eindelijk een plek op de Europese markt gaat veroveren. Makkelijk gaat dat niet worden, met concurrenten als de Audi Q3, de BMW X1 en de Mercedes GLA. Sterker, die laatste is niet alleen een concurrent, maar zelfs een idool. De QX30 is namelijk grotendeels gebaseerd op die Mercedes-Benz. Met dank aan de samenwerking die Infiniti er met dat Duitse merk om nahoudt.

Gerelateerde artikelen

Infiniti QX30 belooft trouw aan gelikte conceptversie

Spyshots
Infiniti QX30 ziet Mercedes GLA-klasse als idool
> Artikel lezen

Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève

Autonieuws
Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève
> Artikel lezen

Infiniti QX30 opent aanval op de GLA

Autonieuws
Infiniti QX30
> Artikel lezen

Infiniti Q30 Concept laat meer van zich zien

Autonieuws
Infiniti Q30 Concept laat meer van zich zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.