Autonieuws

Porsche 911 Turbo (S) 'plakt' nog beter met Aerokit

Maatwerkatelier Porsche Exclusive introduceert een visuele traktatie voor bestaande en nieuwe eigenaren van de 911 Turbo en Turbo S. Het optionele stylingpakket luistert naar de naam Aerokit Turbo.

Hoewel de de 911 Turbo en de nog krachtigere Turbo S nu niet bepaald muurbloempjes zijn, kunnen ze optisch altijd sportiever, meent Porsche Exclusive. Daarom is er de nieuwe Aerokit Turbo ontworpen, dat de Turbo's tevens nog meer downforce op hoge snelheden geeft.
De inhoud van de Aerokit Turbo bestaat uit een additionele frontsplitter onder de voorbumper en een compleet opnieuw ontworpen achterspoiler die het 911 Turbo-silhouet nog net wat meer karakter en sportiviteit geven. De achterspoiler is bovendien voorzien van zogenoemde winglets, de opstaande randjes zoals die ook kenmerkend zijn voor de 911 GT2 van de 993-generatie, een van de meest begeerde Elfers ooit. Witte achterlichtunits maken het geheel af.

Meer downforce
Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk. Zo neemt dankzij de Aerokit de neerwaartse druk bij een snelheid van 300 km/h toe met 17 kilogram tot 26 kilogram. In de Speed-setting welteverstaan. In de Performance-setting kantelt de achterspoiler een aantal graden, waardoor de neerwaartse druk zelfs toe kan nemen met 18 kilogram tot 150 kilogram.

De Aerokit Turbo is af fabriek te bestellen bij Porsche Exclusive, maar je kunt het ook achteraf laten monteren via Porsche Tequipment.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.