Autonieuws

Shelby Mustang GT: wat een supercharger wel niet kan doen!

Op adem komen is er niet bij. Daags na het presenteren van de 500 pk sterke Ford Shelby GT350R wordt de volgende Mustang alweer op ons afgevuurd. En die doet je pas echt naar zuurstof snakken. Maak kennis met de nieuwe Shelby Mustang GT die dankzij een supercharger maar liefst 700 pk op de straat zet. Zevenhonderdpaardenkrachten!

Ga eventjes na. De gewone Ford Mustang GT beschikt over een atmosferische 5.0 liter V8 die 435 pk ontwikkelt. De GT350R, ook met zelfstandig ademende achtcilinder, schopt het tot 500 pk. Indrukwekkende vermogens, zeker dat van de GT350R, want hierbij komt geen drukvulling aan te pas. Evengoed maakt de nieuwe Shelby Mustang GT onomstotelijk duidelijk wat een dergelijk hulpmiddel, of dat nu een turbo of compressor is, kan betekenen voor het maximumvermogen. Ook in de neus van de Mustang GT ligt namelijk nog altijd die eerdergenoemde vijfliter V8, maar door een extra duwtje in de rug, een supercharger om precies te zijn, schopt dit blok het ineens tot 700 pk. Dat is 61% meer vermogen dan het oorspronkelijke motorblok!

Inclusief carbon
Als vanzelfsprekend zorgt de potige supercharger alleen niet voor een additionele 265 pk. Daar komt meer finetuning bekijken, zoals het tweaken van de ECU en het uitlaattraject en ook de koeling heeft ongetwijfeld een upgrade gekregen. Naast het ontfutselen van zoveel mogelijk pk's, waardoor de nieuwe Shelby GT nu de sterkste Mustang ooit is, is deze wilde hengst ook voorzien van diverse onderdelen van koolstofvezel. Zo zijn de motorkap, de spiegelkappen, de zijskirts alsook de diffuser en de achterspoiler allemaal uit het dure goedje opgetrokken. Hebben? Shelby vraagt voor dit alles omgerekend € 35.500,-. Exclusief auto welteverstaan.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.