Autonieuws

Connaught Type-D: Hybride V10 sportauto

Het Engelse Connaught presenteert in de 2006 de eerste V10 sportauto met hybride-aandrijving. De revolutionaire sportauto van Connaught combineert een gunstig verbruik met superprestaties.

Als we de ontwikkelaars van de Connaugt Type-D moeten geloven is het een revolutionair concept op het gebied van ontwerp en engineering. De lichte constructie helpt mee om tot een gunstig brandstofverbruik te komen in combinatie met hoge prestaties. Cijfers over de V10 zijn niet bekend maar dankzij de achterwielaandrijving, een hoog vermogen en een licht gewicht moeten de prestaties tot de verbeelding spreken. Een 48 volt elektromotor ondersteunt de benzinemotor. De prestaties liegen er niet om. De Connaught Type-D moet met gemak in minder dan 7 seconden naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid behalen die nog boven de 220 km/h ligt.
 
Energy Saving Trust
Maar liefst 17 patenten heeft Connaugt inmiddels aangevraagd op de Type-D. Verder hebben zij al meer dan een half miljoen pond ontvangen uit het Energy Saving Trust. Op de Climate Change conferentie, die gehouden wordt in Schotland, mogen de heren van Connaught over hun revolutionaire sportauto uitwijden. Er is besloten dat de Type-D in 2006 in productie gaat.
 
Cabriolet
In Engeland moet de Connaught Type-D ongeveer £ 35.000,- gaan kosten. De auto wordt niet gebouwd door Connaught zelf maar de productie zal worden uitbesteed aan EPM Technology. Op dit moment wordt tevens gewerkt aan een cabriolet waarbij het dak zal bestaan uit glazen panelen die elektrisch weg te klappen zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D

Autonieuws
Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D
> Artikel lezen

Connaught presenteert coupé met hybride V10

Autonieuws
Connaught presenteert coupé met hybride V10
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.