Autonieuws

Afscheid in drievoud: Land Rover Defender Limited Editions

De Defender is helaas niet het eeuwige leven gegund. En ondanks dat Land Rover het lang heeft kunnen rekken is het einde nu echt nabij. Zo dichtbij zelfs dat de Britten ons al afscheid laten nemen van dit icoon met een drietal speciale edities. Die zijn bijzonder smakelijk, maar maken het ook extra pijnlijk om dit icoon te zien verdwijnen.

Land Rover introduceerde de iconische Defender (toen nog gewoon Land Rover Series 1) al in 1948. En de onverwoestbare terreinwagen staat sindsdien onafgebroken in de catalogus van het Britse automerk. Sinds halverwege de jaren negentig heet hij Defender, maar de stamboom loopt inmiddels al meer dan 65 jaar door. Helaas is het niet langer mogelijk om het model aan de almaar strengere veiligheids- en milieunormen te laten voldoen en daarom gaat de oer-4x4 nu met pensioen. Eind 2015 is het ermee gedaan, maar niet voor Land Rover die historische gebeurtenis in de verf zet met enkele speciale edities. Er zijn er drie.

Land Rover Defender Autobiography Edition
De Autobiography Edition belooft meer prestaties, luxe en comfort dan ooit tevoren met een uitgebreide uitrustingslijst, het unieke tweekleurige lakwerk, de volledige bekleding in Windsor-leder en het opgevoerde vermogen van 150 in plaats van 122 pk. Hij wordt enkel geproduceerd als 90 Station Wagon.

Land Rover Defender Heritage Edition
De Heritage Edition inspireert zich dan weer op de eerste modellen en paart nostalgische designelementen aan moderne comfortvoorzieningen. Hij wordt wereldwijd verkrijgbaar en is te herkennen aan de opvallende lak in Grasmere Green en het witte contrasterende dak. Ook specifiek voor de Heritage-editie is het klassieke radiatorrooster en de HUE 166-details als verwijzing naar de nummerplaat van het allereerste preproductiemodel van de Land Rover, dat de bijnaam 'Huey' kreeg. Hij is vanaf augustus verkrijgbaar.

“De oer-4x4 gaat nu echt met pensioen”

Land Rover Defender Adventure Edition

De opwindende nieuwe Adventure Edition verschijnt eveneens in augustus in de showroom. Deze uitvoering zal wereldwijd verkrijgbaar zijn en richt zich tot Land Rover-klanten die graag de wijde natuur intrekken en de 'go anywhere, do anything'-attitude van de Defender maximaal willen benutten. Hij wordt geleverd met een bijkomende bodembescherming en Goodyear MT/R-banden om de al toonaangevende terreincapaciteiten van de Defender nog verder te verbeteren. De unieke sierplaatjes en het lederen interieur onderscheiden de Adventure Edition van andere Defenders.

Gerelateerde artikelen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.