Autonieuws

Komt Ford dan toch met een nieuwe GT(40)?

In 2016 is het al weer vijftig jaar geleden dat Ford de 24 Uren van Le Mans begon te domineren met de GT40. Een mooi moment om herinneren op te halen met een nieuwe sportwagen in de geest van de GT40, is het niet? Wij vinden van wel en Ford kennelijk ook gezien deze opgedoken afbeelding die onlangs werd ingediend bij een patentbureau.

Ford heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het graag nog eens een nieuwe sportauto wil bouwen. Zo waren vertegenwoordigers van het merk al aanwezig op vergaderingen van de internationale autosportfederatie waar de toekomstige technische eisen voor Le Mans-racers uit de doeken werden gedaan. Je kan natuurlijk ook Le Mans rijden in de GT-klasse met een sterk verbouwde nieuwe Mustang, maar dat zou een beetje afbreuk doen aan de Ford's gloriedagen met de GT40 in de jaren '60 toen het Ferrari een hak zette door Le Mans vier keer op rij te winnen. Dus als Ford de vijftigste verjaardag van die mijlpaal wil vieren met een nieuw sportmodel, dan is het nu het moment om de handen uit de mouwen te steken.

Antwoord in Detroit
Een definitief antwoord zal op 12 januari tijdens de NAIAS in Detroit duidelijkheid geven. Maar nieuwe informatie van het Amerikaanse patentbureau doet de hoop onder GT40-fans toch weer hoger oplaaien. Daar heeft Ford immers bovenstaande afbeelding gedeponeerd. En die hint toch erg duidelijk naar de historische GT40. En gezien de timing gelooft niemand in toeval.

Gerelateerde artikelen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford viert feest met de GT Tungsten

Autonieuws
Ford viert feest met de GT Tungsten
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.