Autonieuws

Volkswagen Passat GTE gaat boeven vangen

Wat als de politie snel in actie moet komen, maar fietsen en auto's verboden zijn. Op het Duitse eiland Helgoland hebben ze ermee te maken. Enkel elektrische voertuigen zijn er wel toegestaan, en ook al is de Passat GTE niet puur van dat kaliber, toch vormt deze Volkswagen een nieuwe aanwinst voor het lokale politiekorps.

Een eiland waar auto’s en zelfs fietsen verboden zijn, wie wil daar nu wonen? Nou, kennelijk zo'n 1.600 mensen, die tevens niet al te vaak willen stilstaan bij de pijnlijke geschiedenis van dit kleine stukje Duitsland met een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer. Maar laten we nu niet te historisch en demografisch worden, al zijn die twee factoren heden juist verantwoordelijk voor de voornaamste inkomstenbron van Helgoland: toerisme. En ook op Helgoland geldt: waar gewerkt wordt – met mensen – vallen af en toe spaanders. Om wanneer nodig snel ter plaatse kunnen zijn beschikt de lokale politiekorps voortaan over een Volkswagen Passat GTE. Dat is weliswaar een auto met verbrandingsmotor, maar met een elektrische actieradius van 50 kilometer en een gemiddeld uitstoot van 45 g/km kan deze wel door de beugel. Het doel heiligt de middelen, zeg maar.

Uniek uitgerust
Maar wat zijn er zoals voor aanpassingen gemaakt om deze Passat GTE fertig te maken? Natuurlijk vinden we de onmisbare zwaailichten, sirenes en reflecterende Polizei-bestickering. Van binnen zal hij, net als de al pare Golf GTE, beschikken over de benodigde technische uitrusting voor communicatie. Echter rust ons nog wel de vraag: is er daadwerkelijk zoveel criminaliteit en onrust op het eiland dat de Passat ooit alle 215 pk nodig zal hebben? 

Gerelateerde artikelen

7% bijtelling voor Volkswagen Passat GTE

Autonieuws
7% bijtelling voor Volkswagen Passat GTE
> Artikel lezen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dynaudio klinkt Volkswagen Passat als muziek in de oren

Automultimedia
Dynaudio klinkt Volkswagen Passat als muziek in de oren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.