Autonieuws

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

Audi Exclusive heeft wederom een unieke RS 6 Avant onthuld. Ditmaal betreft het een duistere uitvoering die eruit ziet alsof hij geen greintje humor kent. 'Ik ben een robot, geprogrammeerd om te rijden. Hard te rijden'.

Het modificeren van auto’s gebeurt al sinds jaar en dag, maar het is pas sinds kort dat autofabrikanten er zelf bovenop zijn gesprongen. Audi is één van hen en de Exclusive-divisie rolt met regelmaat pareltjes naar buiten. Deze RS 6 Avant is geen uitzondering, echter is de benadering ietwat anders dan normaal. Ditmaal geen opvallende lak, maar is er voor sober matgrijs gekozen. Daarna zijn bijna alle details van het exterieur vervangen door exemplaren van carbon. Zo is het composiet te vinden op de splitter, luchtinlaten, spiegelkappen en diffuser. De enige glans is te vinden op de vier ringen die prominent op de grille pronken, samen met de RS 6-badges rondom.

Zwarte sluier
Vanzelfsprekend is het interieur eveneens aangepakt, en ook hier voert een duister sfeertje de boventoon. Iets minder sinister is dit dan de buitenzijde, doordat de stiksels contrasterend geel zijn. Voor de rest is er echter weinig kleur te bekennen. Het leer en alcantara is allemaal in zwart gehuld. Daarnaast is er net als aan de buitenzijde carbon te vinden, op onder meer de deurpanelen en het dashboard.
Onderhuids zijn er geen veranderingen gemaakt en waarom zouden ze ook? Met zijn twinturbo 4.0 liter V8, die er 560 pk en 700 Nm uitperst, is er vermogen te over. Bewijs nodig? De sprint van stilstand naar 100 km/h is na 3,9 seconden voorbij en de topsnelheid bedraagt 305 km/h.

Gerelateerde artikelen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

Audi Exclusive RS 4 Avant wil specialer zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi RS6 Avant is R8 voor het gezin

Autonieuws
Nieuwe Audi RS6 Avant is R8 voor het gezin
> Artikel lezen

Audi RS7 Dynamic Edition toont wat Audi Exclusive kan

Autonieuws
De Audi RS7 Dynamic Edition toont wat Audi Exclusive kan
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.