Autonieuws

Puritalia 427 gaat 180.000 euro kosten

Nog 2,5 jaar had het in het Italiaanse Napoli gevestigde Puritalia nodig om de 427 klaar te stomen voor de bouw van een beperkte oplage. Dit is ‘m definitief geworden.

Veel (zeg maar gerust weinig tot niets) is er niet veranderd ten opzichte van de begin 2012 getoonde Puritalia. Is dat erg? Welnee. Wijzelf zijn hier juist maar wat blij mee. Want de retro-gestileerde 427 oogt van meet af aan alleraardigst als een eerbetoon aan de Shelby Cobra van weleer.

Gifkikker
Een op handen gedragen American muscle car op smaak gebracht door Italiaanse kruiden; dat moet wel om te smullen zijn. En dat is de Puritalia 427 dan ook. Zo exotisch van buiten, zo heerlijk old skool is de roadster onderhuids. Hoewel de 427 zijn zaakjes op orde lijkt te hebben met dempers van Bilstein, remmen van Brembo, rubber van Pirelli en een versnellingsbak met dubbele koppeling, neemt een tamelijk orthodoxe 5.0 liter Ford-V8 de honneurs voor de aandrijving waar. Dat wordt dus geheid heerlijk bulderen door de straten.
Het blok is evenwel voorzien van een supercharger en dat levert puike prestaties op. Want wat te denken van 605 pk en 640 Nm aan vermogen en koppel. Dat is ruimschoots voldoende voor een sportauto die niet veel groter is dan een BMW Z4. Bovendien weegt de Puritalia 427 nog geen 1.100 kilogram.

Gokje wagen?
Kortom, de uitdager in z'n Lambo of Ferrari kan nadien wel eens van de koude kermis thuis komen. Tip voor degene die van een gokje wagen niet vies is: probeer op een of andere manier te achterhalen of je met de versie met supercharger van doen hebt. Puritalia gaat de 427 in de loop van 2016 namelijk ook verkopen zonder compressor. Die versie levert ‘slechts’ 445 pk. Prijzen starten bij zo’n 180.000 euro. Exclusief belastingen welteverstaan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Puritalia 427: de Italiaanse musclecar

Autonieuws
Puritalia 427: de Italiaanse musclecar
> Artikel lezen

Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel

Autonieuws
Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.