Autonieuws

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Begin volgend jaar vindt overzees de Tokio Auto Salon plaats. Op 9 en 10 januari staat deze op de kalender van Mazda omcirkeld, want daar zal het merk meerdere sportieve modellen in het thuisland laten debuteren.

Begin januari komt Mazda met meerdere snelle modellen naar de Tokio Auto Salon. Verwar deze echter niet met de Tokyo Motor Show. Die autotentoonstelling richt zich wat meer op de wereldmarkt, terwijl de Tokio Auto Salon een lokale beurs is. Afijn, de nieuwe Mazda2 is nog niet eens in Europa op de markt en toch komen de Japanners al met snellere varianten hiervan. De hiernaast afgebeelde 2, die in Japan onder de naam Demio doorgaat, staat de blinken als Demio Racing Concept 2015. Hij is de voorbode van de te verwachten Cup-versie, net als de MX-5 laatst werd gepresenteerd. Om competitief te zijn heeft hij een bodykit gekregen, lichtmetalen velgen en een speciale lak.

Gammafeestje
Mazda zijn kleinste crossover, de nieuwe CX-3, is tevens gemodificeerd, echter in mindere mate. Hier geen Cup-versie, maar desalniettemin flink sportiever. Hij ligt dichter op het asfalt en heeft eveneens donker lichtmetaal om op te rollen. Daarnaast is hij in hetzelfde jasje gestoken.
Hierna had Mazda nog altijd de smaak te pakken want zo zijn er nog meerdere modellen onder handen genomen. Zo zijn de CX-5, de 6 (in Japan Atenza geheten) en de 3 sedan (Axela in Japan) eveneens sportiever dan de standaard varianten die bij onze Nederlandse dealers te vinden zijn. Deze laatste drie modellen zullen uiteindelijk het levenslicht gaan zien, laten we hopen dat wij er in Europa ook van mogen genieten.

Gerelateerde artikelen

Bijgepunte Mazda CX-3 comfortabeler en stiller

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier
> Artikel lezen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.