Autonieuws

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Lexus laat de spierballen behoorlijk rollen de laatste tijd. Na de 477 pk sterke RC F Coupé acht het nu al weer de tijd rijp voor haar volgende performance-model: de GS F. Aan de hand van twee ‘puzzelstukjes’ wil Lexus ons daarvoor alvast laten warmlopen.

Hoewel het niet 100% zeker is dat de aanstaande Lexus F op basis van de GS-serie is, kan dit haast niet missen. De gelijkenissen tussen deze twee teasers en prototypes van de GS F zijn zeer treffend. Binnenkort zullen we hier in elk uitsluitsel over krijgen, want de officiële onthulling van de GS F staat gepland op 13 januari, wanneer de NAIAS in Detroit gaande is. Met mogelijk daaraan vooraf al de digitale presentatie.

Rond 500 pk
De nieuwe GS F gaat het gevecht aan met de BMW M5, Audi RS 6 Avant, Mercedes E 63 AMG en Cadillac CTS-V. Stuk voor stuk klasbakken met een berg paardenkrachten. Ook de GS F strooit daar rijkelijk mee, maar hoeveel stuks er precies op de wielen worden losgelaten is nog altijd onbekend. Eerder was de schatting 465 pk. Maar nu er de wetenschap heerst dat de RC F er al 477 pk uitperst en de GS F hoger in de hiërarchie zit bij Lexus, moeten dit er meer zijn. Veel meer wil de GS F een rake rechtse uit willen delen aan de eerder genoemde rivalen.

Gerelateerde artikelen

Lexus GS-F krijgt 465 pk onder de kap

Autonieuws
Lexus GS-F krijgt 465 pk onder de kap
> Artikel lezen

Lexus GS-F test in het hol van de leeuw

Spyshots
Lexus GS-F test in het hol van de leeuw
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Lexus GS-F bij voorbaat gedoemd?

Spyshots
Lexus GS-F
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.