Autonieuws

'Nieuwste Skoda is superb aan Passat'

Onlangs startte Skoda zijn teasercampagne rond de nieuwe Superb waarbij het tevens de eerste details kenbaar maakte. Dankzij spionagefoto's van een gecamoufleerd prototype zijn de eerste contouren te zien. Maar die contouren worden nu nog concreter dankzij deze designschets.

Update 22 december 2014: Skoda heeft een tweede teaserschets van de aanstaande Superb vrijgegeven. Die geeft een visuele indruk van de achterzijde.

VisionC
Leuk die zelf door Skoda in de wereld geslingerde gecamoufleerde exemplaren, maar daarbij zien we weinig van het lijnenspel. Het is dan ook alleraardigst van de Tsjechen dat ze ons nu een betere blik op de nieuwe Superb gunnen aan de hand van deze schets. En niet geheel verrassend zien we daardoor dat Skoda woord houdt en de op de Autosalon van Genève getoonde VisionC daadwerkelijk een voorbode was van de nieuwe Superb.

Superb aan Passat
Sowieso heeft Skoda hele hoge verwachtingen van de nieuwe Superb. Volgens de Tsjechen wordt de nieuwe Superb de maatstaf in zijn klasse en daaruit maken we op dat zelfs de nieuwe Passat het vuur aan de schenen wordt gelegd. Een gedurfde uitspraak, want Volkswagen heeft met dat model haar absolute visitekaartje afgegeven.

Praag
Lang is het niet meer wachten op de nieuwe Skoda Superb. Halverwege februari vindt de onthulling plaats, en wel in Praag, gevolgd door de introductie op de Autosalon van Genève begin maart. De marktintroductie staat gepland voor medio 2015.

Gerelateerde artikelen

‘Nieuwe Skoda Superb in potlood gehuld’

Autonieuws
‘Nieuwe Skoda Superb in potlood gehuld’
> Artikel lezen

Update: nog meer exclusieve foto's nieuwe Skoda Superb

Autonieuws
Skoda begint af te tellen naar nieuwe Superb
> Artikel lezen

‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’

Autonieuws
‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.