Autonieuws

Gefacelifte Hyundai i40 (Wagon) officieel

Met een bijgepunte Peugeot 508 en een gloednieuwe Volkswagen Passat en Ford Mondeo kon Hyundai natuurlijk niet achterblijven. Daarom is nu het doek getrokken van de vernieuwde i40 en i40 Wagon.

Op het eerste oog lijkt Hyundai de scalpel stevig ter hand genomen te hebben. Echter bij een tweede keer (aandachtiger) bestuderen is de facelift toch niet zo rigoureus als aanvankelijk gedacht. Het front van de i40 oogt gewoon veel anders doordat het compleet is ontdaan van allerhande druk aandoende details, zoals de golvende dagrijverlichting en de apart gevormde mistpitten. Ook het wegpoetsen van de grille-ornamenten heeft de i40 een serieuzere uitstraling opgeleverd. Iets dat het nodig zal hebben met kanonnen als de eerder beschreven concurrenten, alsook de Skoda Octavia (Combi) en Seat Leon (ST). Aan de achterzijde is de Hyundai i40 aardig vertrouwd gebleven. Enkel de lichtunits hebben een andere look.

Benzines nog groot geheim
Hyundai is geen spraakwaterval wat betreft technische details. Er wordt melding gemaakt van twee dieselmotoren, beide 1.7 liter groot. De lichtste levert 116 pk en 280 Nm en de sterkste 141 pk en 340 Nm. Die laatste is eventueel te koppelen aan een nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling. Dat is fijn om te weten, maar wij zijn bovenal benieuwd hoe het voortaan is gesteld met de CO2-waardes van de verschillende motoriseringen. Daarin loopt de i40 namelijk behoorlijk achter. Idem dito op het gebied van benzinemotoren. We hopen op die langverwachte (en gezien de vraagmarkt noodzakelijke) turbo, maar of die T-GDI’s daadwerkelijk aan de orde zijn is onbekend. Mogelijk later meer hierover.

Instelbare demping
Exclusief voor de i40 Wagon is er een nieuw type demping op de achteras te vinden, het zogenoemde Rear Electronic Damping Control System. Deze demping kent twee standen, te weten Sport en Comfort/Normal en zijn door de bestuurder naar wens in te schakelen middels een druk op de knop. Overigens wordt niet alleen de ophanging respectievelijk straffer of zachter, ook de directheid van de besturing en de gaspedaalreactie verandert mee.

Gerelateerde artikelen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai presenteert indrukwekkend gamma nieuwe motoren

Autonieuws
Hyundai presenteert indrukwekkend gamma nieuwe motoren
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai i40 (Crosswagon) onder het mes

Spyshots
Hyundai i40 (Crosswagon) onder het mes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.