Autonieuws

Subaru Forester STi doet stap terug als tS

Aan de Nederlandse importeur ligt het niet. Die wil graag vlammen. Maar als het hoofdkwartier alle smaakmakers aan Subaru's vasthoudt op de thuismarkt wil dat niet vlotten. Ook de Forester tS, die door performance-afdeling STi onder handen is genomen, blijft in Japan.

Wanneer Subaru en STi in één adem worden genoemd, denkt vrijwel iedereen aan de Impreza, tegenwoordig de WRX. Maar ooit was er ook een behoorlijk rappe Forester, de S-Turbo (later 2.5 XT geheten). Geen model van de grote verkoopaantallen, maar wel eentje die het imago van Subaru extra glans gaf. Iets dat het merk in Europa momenteel wel kan gebruiken. Blij verrast waren we dan ook toen onlangs ogenschijnlijk melding werd gemaakt van een heuse Forester STi. Nu blijkt het slechts om een tS-uitvoering te gaan waarmee de STi-afdeling zich heeft bemoeid, deze Forester weet evengoed van wanten met zijn krachtige turbomotor.

STi-looks
Geen volwaardige STi dus, maar Subaru Technica International deed ook geen half werk bij de Forester tS. Naast de karakteristieke blauwe koetskleur trakteert STi op tal van aanstekelijke tierelantijntjes. Zo zijn er 19 inch BBS-velgen waarachter Brembo’s schuilgaan, is de carrosserie met 15 millimeter gezakt en de ophanging aangepast voor een strakkere wegligging en zijn er diverse andere STi-details. Een zwarte grille met een STi-kleurige streep bijvoorbeeld alsook potige bumpers rondom en een dakspoiler. Ook aan een sportstuur, geprofileerde sportstoelen en STi-logo's zijn gedacht.

Vlot uit de startblokken
De Forester tS wordt aangedreven door een viercilinder-boxermotor. De geblazen tweeliter levert 280 pk en 350 Nm aan koppel. De exacte prestaties zijn nog niet bekend, maar omdat vierwielaandrijving nog steeds van de partij is, weet je dat de sprinttijd flitsend snel zal afgewerkt worden. Maar goed, daarvan zal men alleen in Japan kunnen genieten. Jammer.

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
Alle prijzen nieuwe Subaru Forester
> Artikel lezen

Subaru verbetert eigen TT Isle of Man-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Subaru Forester STi op komst

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Subaru Outback trekt de weide wereld in

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.