Autonieuws

Ford Mustang GT King Cobra is dol op quarter mile

In Nederland is het klein, maar overzees in de Verenigde Staten vinden ze elke week meerdere keren plaats. We hebben het over dragraces; zo snel mogelijk sprinten over een afstand van 400 meter, beter bekend als de quarter mile. Fabrikanten spelen hier graag op in, net als Ford's Racing-divisie met hun reïncarnatie van de Mustang King Cobra.

Ford Racing heeft een goede reputatie opgebouwd met de GT40 op Le Mans en andere projecten als de Cobra Jet. Ze zijn dus niet vreemd in het wereldje van de racerij en auto’s met een vrachtwagenlading aan paardenkrachten. De Mustang GT King Cobra past daarom perfect in het rijtje.
Als basis diende de 2015 Mustang met 5.0 liter V8 waarna er vele veranderingen zijn doorgevoerd. Onderdelen als schokbrekers, een stabilisatiestang en andere veren zorgen voor een betere tractie tijdens het wegkomen bij de start. Een verbeterde luchtinlaat, intercooler en andere kleine aanpassingen moeten de motor goed blijven koelen als het extra vermogen die de liefst 2.3 liter supercharger weet op te wekken vrijkomt. Dit betekent direct ook dat Ford Racing de standaard 435 pk ver achter zich heeft gelaten nu het vermogen boven de 600 pk ligt!

Even snel als een Aventador
Om het nieuwe pakket voor de Mustang te testen hebben de Amerikanen vroeg in de ontwikkeling een prototype naar de dragstrip gestuurd. Deze zette daar een tijd neer van 10,97 seconden. In verhouding: deze tijd is sneller dan de Nissan GT-R wist neer te zetten en slechts 17 milliseconden langzamer dan de Lamborghini Aventador. Serieuze cijfers dus! En geloof ons, aangezien dit een prototype was zal de uiteindelijke King Cobra tegelijk met, of zelfs eerder dan de Italiaan over de finish komen.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar rook is, is de Ford Cobra Jet Mustang

Autonieuws
Waar rook is, is de Ford Cobra Jet Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.