Autonieuws

Dit is de Mazda CX-7

Mazda heeft officieel bekend gemaakt dat de MX-Crossport conceptcar in productie gaat. De nieuwe crossover zal de naam CX-7 gaan dragen en is een kruising tussen een coupé en een SUV. In 2007 zal de CX-7 bij de dealers staan.

De MX-Crossport conceptcar debuteerde op de 2005 North American International Auto Show. Hij heeft een sportieve vormgeving gecombineerd met het stoere karakter van een SUV. Met een lengte van 4,63 m, een breedte van 1,93 m en een hoogte van 1,63 m is de MX-Crossport net zo lang en breed als een gemiddelde SUV maar veel lager. In combinatie met de lange wielbasis (2,96 m) maakt dit de conceptcar tot een dynamische auto. De grote wielen (275/45 R20) maken de dynamiek compleet.
 
Bijzonder interieur
De MX-Crossport moet ruim plaats bieden aan vier volwassenen. Als de individuele achterstoelen worden ingeklapt ontstaat een vrijwel vlakke laadvloer die voldoende ruimte biedt en bovendien makkelijk toegankelijk is. De conceptcar was voorzien van een aantal bijzondere dingen. Zo was de versnellingspook noemenswaardig en is er een multifunctioneel informatiedisplay gemonteerd. (Zie ook het artikel over de MX-Crossport).
 
Productie in 2006
Volgens de nieuwe internationale marktstrategie van Mazda zullen vanaf nu de crossovers en SUV’s de naam CX dragen, zoals in de Mazda CX-7. Modellen met een rotatiemotor zijn herkenbaar aan de aanduiding RX, zoals in de huidige Mazda RX-8. De naam MX is voor de sportieve Mazda’s, zoals bij de gloednieuwe MX-5. Volumemodellen houden de naam Mazda gevolgd door een nummer, gebaseerd op de grootte van de auto (Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6). Ook de Tribute en MPV houden voorlopig hun huidige typeaanduiding. De CX-7 zal in 2006 op de markt komen. 

Gerelateerde artikelen

Mazda Koeru blikt vooruit op nieuwe CX-7

Autonieuws
Mazda Koeru
> Artikel lezen

Facelift maakt Mazda CX-7 lekker agressief

Autonieuws
Facelift maakt Mazda CX-7 lekker agressief
> Artikel lezen

Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7

Autonieuws
Uitgebreide fotogallery vernieuwde Mazda CX-7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.