Autonieuws

De 9 meest creepy Halloween-auto's

Gerben Witten31 oktober 2016

Halloween, jaarlijks op 31 oktober, is voor de Verenigde Staten wat twee weken later het Sint-Maartenfeest voor Nederland is. Maar dan grootser, meeslepender en bovenal naargeestiger. Terwijl de Amerikaanse jeugd verkleed in de grimmigste en tegelijk schattige pakjes de deuren langsloopt voor een trick or treat, jagen autominnende volwassenen zo op hun eigen opzienbarende manier omstanders de stuipen op het lijf. Een overzicht van de meest lugubere en tevens lachwekkendste Halloween cars.

Reaper Sweeper

Reaper Sweeper

Halloween staat in het teken van de dood, maar op een (naar)geestige manier. Vandaag kun je dan ook over de zombie-koppen lopen in Amerika. Maar ja, daar heeft de baas natuurlijk een broertje dood aan. Dus hup, aan de kant jij, spook!

Spidermans ride

Spidermans ride

Ieuww! Aaaahh! Kksss! Veel mensen zijn bang voor spinnen. En die wetenschap leent zich natuurlijk bij uitstek voor Halloween. Het is voor de eigenaar van deze Chrylser 300 te hopen dat ‘ie niet verstrikt raakt in z’n eigen web.

Spooky Poltergeist

Spooky Poltergeist

Een donker straathoekje of afgelegen, pikzwart steegje met slechts een lantaarnpaal in de buurt. Dat zorgt al gauw voor een beklemmende sfeer. Zeker als iemand z'n Poltergeist-BMW er parkeert. Gna, gna, gna!

My name is Jack, but no Ripper

My name is Jack, but no Ripper

Jack de Ripper en Halloween zijn een prima duo. Deze Lotus Elise verwijst echter naar een andere Jack, namelijk Jack O’Lantern. Hoewel deze naam vooral bekendheid geniet in Amerika, is de uitgeholde, enge pompoenlantaarn wereldwijd hét gezicht van Halloween.

A MINI Nightmare on Elm Street

A MINI Nightmare on Elm Street

De meeste autofabrikanten willen zich – vanwege de morbide thematiek – niet branden aan het Halloween-feest. Hoe kan het ook anders dan dat MINI er de lol wel van inziet. En zeg nu zelf: zo’n bloederige bijl door het dak van een Mini is zowaar eerder cute dan horror.

Dartz Vader

Dartz Vader

Halloween of niet, bij menig schimmige Amerikaan is de kans aanzienlijk dat deze bruut standaard op de oprit staat geparkeerd. Deze Dartz Prombron (alleen die naam al) is bestand tegen alles, zombies inclusief. Gewoon te koop bij de gespecificeerde (drugs)dealer.

Float like a butterfly, sting like a zombie

Float like a butterfly, sting like a zombie

Zombies, hardnekkige beesten zijn het. Maar daar heeft Hyundai iets op gevonden, namelijk deze Sante Fe Zombie Survival Machine. Of het stekelige gevaarte zijn taak volstaat moet je aan fans van de hitserie The Walking Dead vragen.

Hartverwarmende engerd

Hartverwarmende engerd

Momenteel in Tokyo toevallig, in een buurt waar ze ook Halloween vieren en deze auto tegen het lijf lopen, complementeer de eigenaar dan vooral niet met zijn geslaagde Halloween-creatie. Deze super-de-luxe engerd is namelijk een vaste kracht in het Japanse Toyota-gamma, Esquire genaamd.

Rolls-Royce Phantom Of The Opera

Rolls-Royce Phantom Of The Opera

Hoe creepy is deze Rolls-Royce Phantom. Geloof het of niet, maar deze laatste reis bovengronds is zowaar net onthuld door een familie doodgravers met de al evenzo spookachtige naam A. W. Lymn. Gerelateerd aan The Addams Family toevallig…?

Gerelateerde artikelen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen