Autonieuws

Is dit de opvolger van de Alfa 159, de Giulia?

Sergio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler Automobiles en sinds kort ook Ferrari, belooft al tijden de mooiste bergen. Vooral Alfa Romeo zou een imponerende comeback maken, met als eerste vrucht van de gereserveerde 5 miljard(!) voor dat merk, de langverwachte opvolger van de 159. Zou dit ‘m kunnen zijn?

Achteraf bezien was het wellicht niet onverstandig geweest de Alfa 159 langer in productie te houden. Alfa Romeo moet het inmiddels al ruim twee jaar stellen zonder grote middenklasser en daardoor teren op slechts twee money makers, de MiTo en de Giulietta. Maar erg in trek zijn die twee modellen ook niet en de 4C en 4C Spider zijn überhaupt geen Alfa’s van de grote getallen. De opvolger (mocht je daar nog van kunnen spreken) van de 159, die in 2012 het toneel verliet, is dus meer dan welkom, zo niet hoogstnoodzakelijk om Alfa niet net zo te laten eindigen als Lancia. 2015 kan voor Alfa dan ook niet snel genoeg aanbreken, al is het bedrijf natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het wel of niet slagen van de naar verluidt geheten Giulia.

Giullietta met obesitas?
Wanneer een merk zo lang zo weinig om het lijf heeft zoeken zelfs de meest trouwe klanten vroeg of laat hun heil elders. Die 5 miljard kan zodoende maar beter heel goed gespendeerd worden. Het uitgeven ervan kan immers maar eenmalig en Alfa heeft daarmee min of meer slechts één kans om het publiek ervan te overtuigen dat het wel degelijk nog een toekomst heeft. De Alfa Giulia moet spot on zijn. Laten we zodoende hopen dat ‘ie er niet zo uit komt te zien als op deze geïllustreerde foto hiernaast die op basis van kennis en kunde is geanimeerd. De ervaring leert dat men niet zo happig is op een herhaling van zetten en deze 'Giulietta met obesitas' heeft daar anders eng veel van weg. Of moeten we Alfa het voordeel van de twijfel geven? Hebben we dat niet al zo lang gedaan...

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.