Autonieuws

Ariel Atom 3S

Ariel Atom 3S heeft 365 pk en een voorruit

Normaliter staat de R boven de S in de letter-hiërarchie van automerken. Niet bij Ariel. Zij presenteren de Atom 3S, en die is met 365 pk nog iets sterker dan de eerder dit jaar gelanceerde 3.5R.

Ariel Atom 3S heeft 365 pk en een voorruit
Ariel blijft de Atom aanscherpen. Schopt de eerder dit jaar gepresenteerde Atom 3.5R het tot 350 pk, de 3S kan 365 pk naar de achterwielen sturen. Ariel heeft daarvoor de turbodruk van de 2.4 liter viercilinder van Honda opgevoerd, waarna ook het koppel steeg. Bij de Atom 3S ligt dat op 420 Nm.

Drie transmissies

De 3S is te verkrijgen met een gewone manuele 6-bak, een handbak met extra korte verhoudingen of een sequentiële transmissie die natuurlijk het snelst door de tandwielen raast. In dat laatste geval is het mogelijk jezelf inclusief auto binnen drie tellen naar de 100 km/h te katapulteren. Remmen met vier zuigers, tractiecontrole en een instelbare ophanging moeten dat enigszins controleerbaar laten verlopen. Verder doet een heuse voorruit op de Atom 3S, hoewel niet te zien op de foto, nog dienst als remedie tegen ongewenste tegenliggers, met name insecten.

Amerika

De voorruit (een eerste keer op de Ariel Atom) is ook meteen de brenger van slecht nieuws. Die zit namelijk op de Atom 3S omdat dit model exclusief voorbehouden is aan de Amerikaanse markt. En zoals je vast weet hekelen weggebruikers aldaar het dragen van een helm. Tot slot toch nog eventjes de prijs. Die bedraagt net geen 90.000 dollar, omgerekend zo’n € 70.000,-.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers