Autonieuws

Honda presenteert drie nieuwe motoren voor onder andere vernieuwde CR-V

Honda kondigt groot motorennieuws aan. Het gaat om twee diesels en één benzine en waarvan de zeer krachtige 1.6 i-DTEC bestemd is voor onder andere de onlangs vernieuwde CR-V. Ook worden we in de gelegenheid gesteld dat SUV-model van alle kanten te bewonderen.

In het door Honda verspreide persbericht wordt melding gemaakt van drie nieuwe motoren en een 9-traps automaat. Zo krijgt de onlangs opgefriste CR-V een kleinere diesel aangemeten. Waar het vorige blok 2.2 liter groot was, gaat Honda mee in de downsizingtrend. Voortaan is de beschikbare i-DTEC dieselmotor uit de Earth Dreams Technology-serie slechts 1.6 liter groot, maar levert 'ie aan kracht niet in. Het blok ontwikkelt namelijk een pittige 160 pk en 350 Nm, welke normaliter via de handgeschakelde zesversnellingsbak wordt doorgegeven aan alle vier de wielen. De CO2-uitstoot bedraagt 130 g/km, wat 11% beter is dan de 2.2 liter.
Voor wie liever het schakelen overlaat aan de auto is er een automaat met negen versnellingen te bestellen. Ook die transmissie is volledig nieuw. In deze combinatie heeft de 1.6 i-DTEC een CO2-uitstoot van 135 g/km, een verbetering van maar liefst 20%. De CR-V blijft overigens wel beschikbaar beschikbaar met de 120 pk sterke diesel, voorzien van manuele 5-bak. Deze heeft een CO2-uitstoot van 117 g/km.

Jazz
Nieuwe motoren zijn eveneens te vinden in de Europese Jazz. Echter gaat het hier niet om de eerder genoemde diesels. De compacte Honda krijgt de nieuwe 1.3 liter i-VTEC benzine onder de motorkap gelepeld. Ook dit blok is van Honda’s Earth Dreams Technology-serie, wat resulteert dat de Jazz zuiniger rijdt met betere prestaties. De transmissie is een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten of een CVT-automaat.

HR-V
Een compleet nieuw van Honda is de HR-V, een compacte crossover van het formatie Renault Captur. Dit nog te lanceren model profiteert van een nieuwe 1.5 liter i-VTEC-benzine en de eerdergenoemde 1.6-diesel, waarschijnlijk goed voor 120 pk. Beide varianten hebben een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen. Daarnaast is de benzine ook beschikbaar met een semi-automaat.

Gerelateerde artikelen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.