Autonieuws

Dakloze Ferrari 458 Speciale heet Speciale A (update prijs)

Vlak voor de Autosalon van Parijs toont Ferrari een dakloze versie van de Speciale. Maar hij krijgt een andere benaming dan je zou verwachten. In plaats van de 458 Speciale Spider heet hij 458 Speciale A. Met de A van het exclusieve Aperta.

Update 16 oktober 2014: Geïnteresseerd in de zeer exclusieve open Ferrari? De Italianen hebben de vanafprijs van de 458 Speciale A vastgesteld op € 311.459,-. Dat betekent een meerprijs van ruim 25 mille ten opzichte van de reguliere 458 Speciale. Dit model wisselt namelijk van € 285.783,- van eigenaar. 

De naam is eenvoudig te verklaren. De A staat voor Aperta, wat open betekend en een naam is die Ferrari enkel aan de meest exclusieve modellen geeft. Maar dat is precies wat deze Speciale ook is. De 458 Speciale Aperta past prima thuis in het uiterst korte rijtje van de 599 SA Aperta en de P540 Superfast Aperta. Van de eerste werden slechts 80 exemplaren gemaakt, de tweede is zelfs een one-off. Gelukkig zal de kans dat je een 458 Speciale A tegenkomt iets groter zijn. Namelijk 499 zullen er worden gebouwd, al is dat op wereldschaal nog altijd een gering aantal.

Krachtigste ooit
De Speciale A is Ferrari’s krachtigste Spider die ze ooit hebben gebouwd. Daar boven op is het ook de sterkste atmosferisch straatlegale auto met V8 die de Italianen hebben gemaakt. Door deze twee feiten samen te voegen is het zeker dat we het hier over een zeer snelle machine hebben. De sprint van 0 naar 100 km/h is na precies drie seconden voorbij, net als de dichte versie 458 Speciale. En als je vol het gaspedaal blijft intrappen zie je al na 9,5 seconden 200 km/h op je teller verschijnen. Met dank aan de 605 paarden die pal achter je aan het briesen zijn. Het koppel reikt tot 540 Nm. Ook helpt het dat de Italiaan niet veel zwaarder is geworden door zijn aluminium vouwdak. Deze opent en sluit in 14 seconden. Het totaalgewicht is toegenomen met slechts 50 kg waardoor deze uitkomt op 1.340 kg.

Onderscheiden
Mensen kopen de speciale 458 uitvoering natuurlijk om gezien te worden of om iets unieks te hebben. Welke kleuren geleverd worden zijn niet bekend, wel dat hij zijn première zal beleven in het geel met een blauw-witte, officieel Blu Nart en Bianco Avus, streep waaraan ook de Speciale te herkennen is. Binnenin komt de kleurencombinatie terug. Voorop gesteld, het meeste is bekleed met zwart alcantara. Daarnaast is er veel carbon aanwezig, welke een blauwe kleur heeft gekregen. Het geel komt terug op de sportstoelen en het witte van de streep is terug te vinden in de stiksels. Zo sluit het interieur naadloos aan op de buitenkant.

Wij verwachten dat de Speciale A wordt meegenomen door de Italiaanse fabrikant naar Parijs in oktober.

Gerelateerde artikelen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

MEC Design verfraait Ferrari 458 Spider

Autonieuws
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

'Nederlandse' Ferrari Sergio voor 4,3 miljoen euro van jou

Autonieuws
Sergio
> Artikel lezen

Scoop: dit is de Ferrari 458 Speciale Spider

Spyshots
Ferrari 458 Speciale ook als Spider
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.