Autonieuws

Volkswagen Golf Alltrack slaat geen modderfiguur

Al weer 2,5 jaar geleden trotseerden wij de Passat Alltrack in de Oostenrijkse natuur en kwamen tot de best verrassende conclusie dat de kunststof bumpers rondom niet alleen waren toegevoegd voor de show. Ook de nu gepresenteerde Golf Alltrack wekt die indruk.

Als de nieuwe Golf Alltrack evengoed zijn mannetje buiten de gebaande paden staat als zijn gelijkgezinde grote broer dan had Volkswagen er misschien beter aan gedaan vast te houden aan de benaming CrossGolf. Maar goed, de Duitsers besloten anders, juist om aan te geven dat je met de Alltrack-modellen verder in ruwer terrein zou moeten kunnen komen dan met de Cross-varianten. Dit dankzij een 2 centimeter grotere bodemvrijheid en permanente vierwielaandrijving, bij Volkswagen ook wel 4Motion geheten. Het zwarte kunststof heeft dan weer zowel een functionele als een visuele taak te vervullen. In plaats van een pijnlijke ‘au!’ voelt een ontstane, duidelijk zichtbare kras op een van de bumpers rondom bij de Golf Alltrack juist bevredigend. Idem dito als de emmer sop een zaterdag (of twee) wordt overgeslagen. Aangekoekte modder aan de binnenkant van de wielkasten of in de velgen geeft bij dit soort auto’s ineens een heel ander signaal af. Grotere wielen en aluminium(kleurige) dakrails zijn bovendien standaard.

Vier motoren
Ook het beschikbare motoren staan door de bank genomen meer zijn mannetje dan die van de huis-tuin-en-keuken-Golf. Diesels spannen de kroon, waaruit het kiezen is tussen de 1.6 TDI met 110 pk of twee varianten van de 2.0 liter TDI met 150 of 180 pk. De enige benzine is de 1.8 TSI met 180 pk.

Nederland onzeker
Hoewel de doorgaans gure winter voor deur staat arriveert de Volkswagen Golf Alltrack pas tegen volgend jaar zomer bij de dealer, als de auto al naar Nederland komt. Zustermerken Seat en Skoda beschikken immers ook al over een dergelijk model, respectievelijk de Leon ST X-perience en de Octavia Scout.

Gerelateerde artikelen

Alltrack-behandeling voor Volkswagen Multivan

Autonieuws
Volkswagen Multivan Alltrack
> Artikel lezen

Spaanse Mastiff: Seat Leon ST X-perience

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.