Autonieuws

Volkswagen maakt Polo GTI nog sneller en strakker

De inmiddels vier jaar oude Polo GTI is volgens de Duitse agenda toe aan een facelift, maar bij Volkswagen wilden ze dat niet beperkt houden tot enkel zijn looks. Ook onderhuids hebben ze aanpassingen uitgevoerd met als voornaamste doel om de Polo GTI nog sneller te maken.

De grootste verandering waardoor de GTI sneller is geworden is door het andere blok onder de motorkap. Er komt een 1.8 liter turbo viercilinder in te liggen welke er 192 pk en 320 Nm uitperst. Dat is 12 pk en een fikse 70 Nm meer dan de huidige Polo GTI. Hierdoor sprint hij in 6,7 seconden naar 100 en topt hij bij 236 km/h. Standaard zal hij worden uitgerust met... ja eindelijk, een handgeschakelde zesbak. De zeventraps DSG wordt een optie.

Subtiele styling

Naast het nieuwe motorblok zijn de voornaamste aanpassingen aan de buitenzijde een nieuwe voor- en achterbumper, iets andere spoiler, honinggraat patroon in de grille en voorbumper. En, net als bij de Golf GTI, loopt de rode lijn ditmaal door in beide koplampen. Maar de Polo GTI moet niet alleen mooi zijn van buiten, dus hebben de designers ook het interieur aangepast.

Interieur

Binnenin is net als bij de Polo GTI van voor de facelift een afgevlakte stuurwiel met rood gestikt leder goed voor een sportief accent. Om ervoor te zorgen dat je van binnen weet dat je in de nieuwste Polo GTI zit is er bij de gefacelifte versie meer gebruik gemaakt van hoogglans zwarte details om de ventilatieroosters en op het dashboard. Ook zijn de tellers aangepast voor een modernere uitstraling. Daarnaast blijven de sportstoelen met het ruitpatroon, een verwijzing naar de originele Golf GTI.

Opties
Om de Duitser strakker op de weg te zetten is het pakket ‘Sport Select’ beschikbaar welke elektrisch verstelbare dempers bevat. Een ander pakket is ‘Sport Performance’. Hierin zit de sportstand knop welke de stuur- en gaspedaalrespons scherper maakt als deze wordt ingedrukt. LED-koplampen staan ook als optie in de prijslijst.
De vers gefacelifte Volkswagen Polo GTI is te zien tijdens de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.