Autonieuws

Nieuwe motoren en xDrive voor BMW 2-serie Active Tourer

De introductie van de BMW 2-serie Active Tourer is er eentje die de geschiedenisboeken in gaat. Hiermee deed BMW afstand van jarenlang opgebouwde merkwaarden door voorwielaandrijving en een driecilinder te introduceren. Puristen verafschuwden deze daad, maar BMW zet kracht bij door de 2-serie te leveren met xDrive-vierwielaandrijving en meer motoren, ook ditmaal driecilinders.

De Active Tourer werd in eerste instantie gepresenteerd met drie verschillende motoren; twee benzinemotoren en één diesel. Maar het was op voorhand duidelijk dat er een heel gat zal in het leveringsgamma. De instap-benzine (218i) is 136 pk sterk, het model daarboven (de 225i) meteen 231 pk's ophoestend. De enige diesel betroft de 218d met 150 pk. Ruimte voor meer dus.

De nieuwkomers
En dat meer komt er nu. Onder meer in de vorm van een driecilinder diesel genaamd 216d. Het blok ontwikkelt 116 pk en 270 Nm. Zijn grotere broer met een extra inhoud van 500 cc (220d) produceert 190 pk en 400 Nm. De benzinevariant is een 192 pk en 280 Nm sterke viercilinder. Alle drie de nieuwe motoren zijn voorzien twee turbo’s voor extra vermogen en meer souplesse. De nieuwe motoren zijn gekoppeld aan een handmatige zesbak of een optionele achttraps Steptronic automaat. Hierdoor komt de nieuwe BMW 216d Active Tourer op een uitstoot van 99-104 g/km (afhankelijk van de uitvoering) en valt deze voor zakelijke rijders in de categorie van 20% bijtelling.

xDrive
Tegelijkertijd kondigt BMW de komst aan van xDrive-vierwielaandrijving. Handig als je net als ons de Alpen in gaat met de 2-serie Active Tourer. Wie vierwielaandrijving wenst is aangewezen op de 220d en 225i.

Gerelateerde artikelen

Autotest | BMW 2-serie Active Tourer

Autotests
BMW 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Prijzen BMW 2-serie Active Tourer bekend

Autonieuws
Prijzen BMW 2-serie Active Tourer bekend
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.