Autonieuws

SsangYong XIV-Air & Adventure

Twee SsangYong XIV conceptcars in Parijs

Kom op SsangYong, ga nu eens productieauto's maken! Sorry voor onze krasse taal, maar wij worden echt moe van de XIV conceptcars die het merk ons keer op keer voorschotelt. In Parijs zetten de Zuid-Koreanen er zelfs twee neer. En ja, ook die moeten een voorproefje geven van de op stapel staande X100.

Twee SsangYong XIV conceptcars in Parijs
Eerlijk gezegd hadden we nu eindelijk weleens gehoopt de productieversie van de X100 te zien te krijgen. Niet alleen omdat we benieuwd zijn naar de auto zelf, die zal opereren in het felbevochten B-segment, maar vooral ook omdat we echt moe zijn van al die conceptcars. Het begon in 2011 met de XIV 1 Concept, vervolgens kwam de XIV 2 een jaar later en een half jaartje daarna volgde de e-XIV. In de periode daarna kwam SsangYong met nog eens drie heel aardige conceptcars op de proppen. Deze drie waren wellicht geen directe voorbodes van de op stapel staande X100, maar het zet de teller wel op zes stuks in drie jaar tijd. En bij geen van deze is nog een productiemodel ten tonele verschenen.

Targa-dak

In Parijs zal het voorbereiden op de komst van de X100 zijn hoogtepunt bereiken. In navolging op de drie XIV conceptcars presenteert SsangYong er de XIV-Air en XIV-Adventure. Beiden meten 4.195 mm lengte en zijn gebouwd op een wielbasis van 2.600 mm. Inderdaad, precies de afmetingen van auto's als de Peugeot 2008 en Renault Captur. Uniek aan de XIV-Air is het feit dat deze een soort targa lijkt. De XIV-Adventure heeft juist een heel avontuurlijke look. Zou SsangYong daar ook bij het productiemodel iets van terug laten zien? Laten we het hopen want ze hebben de lat best hoog gelegd na al die conceptcars.
Hans Winter
Door Hans Winter
Twee SsangYong XIV conceptcars in Parijs
Twee SsangYong XIV conceptcars in Parijs
Twee SsangYong XIV conceptcars in Parijs

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers